Kaupunginsairaalan sosiaalityöntekijät

Yhteystiedot

Neurologinen osasto (RAK1K3)

Muistitalo
vastaava sosiaalityöntekijä Jenna Fagerholm puh. 044 907 3492

Sisätautiosasto (RAK1K7)
Sisätautien poliklinikka (SIS) 
Korva- nenä- ja kurkkutautien poliklinikka (KNKPKL)
sosiaalityöntekijä Raine Hynninen puh. 044 907 3491

Sydänosasto (RAK1K2) 
Kotisairaala (SISKO)
sosiaalityöntekijä Aura Kokkonen puh. 040 357 2111 

Infektio-osasto (KASK1C)
Kaskenlinnan sairaalan Saattohoidon tukiosasto (KASK4C)
sosiaalityöntekijä Maija Kuusisto puh. 044 907 3494

Geriatrinen osasto 1 (RAK1K5) 
Geriatrinen poliklinikka (GPKL)
sosiaalityöntekijä Sini Koivu puh. 040 684 8198

Karinakodin palliatiivinen osasto (KARPAL)
Kotisaattohoito (KOTSAA)
sosiaalityöntekijä Siirimaria Palo puh. 040 652 8968

Kaskenlinnan sairaalan Ortogeriatrinen osasto 1 (KASK2C)
sosiaalityöntekijä Maria Lundelin puh. 044 907 3493

Kaskenlinnan sairaalan Neurogeriatrinen osasto (KASK2D)
Kaskenlinnan sairaalan Hengityshalvausyksikkö  (HHYKSI)
sosiaalityöntekijä Anne Valtere puh. 0500 821 112

Kuka?

Sosiaalityöntekijä on laillistettu ja Valviran vahvistama ammattihenkilö. Nykyinen koulutusvaatimus sosiaalityöntekijälle on maisteritasoiset opinnot sosiaalityön pääaineesta (VTM/YTM). Jokaisella kaupunginsairaalan osastolla on nimetty sosiaalityöntekijä.

Miten?

Yhteyden sosiaalityöntekijään saat nopeasti soittamalla tai kertomalla osastolle soittopyyntösi. Sosiaalityöntekijät voivat tavata potilasta tai omaisia osastolla, työhuoneella tai esimerkiksi kotikäynnillä. Sosiaalityöntekijän tapaaminen ei vaadi minkäänlaista lähetettä, vaan yhteyksissä saa olla matalalla kynnyksellä, kun jokin askarruttaa.

Jokaisella sosiaalityöntekijällä on vastuualueenaan muutama osasto, ja näillä osastoilla he osallistuvat osaston päivittäisiin rutiineihin kuten kuntoutuspalavereihin, lääkärinkiertoihin ja hoitokokouksiin. Sosiaalityöntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä osastojen muiden ammattilaisten, kuten lääkärien, hoitohenkilökunnan sekä toiminta- ja fysioterapeuttien kanssa. 

Lisäksi he ovat tarvittaessa yhteyksissä muihin sosiaalipalveluihin kuten kotihoitoon, vanhus- ja vammaispalveluihin, aikuissosiaalityöhön, päihde- ja mielenterveystyöhön, lastensuojeluun, edunvalvojiin ja asumisneuvojiin. Potilas ja asiakas pysyvät aina keskiössä, ja myös omaisten rooli on tärkeä.

Miksi?

Sairaalan sosiaalityöntekijöiden työtehtäviin kuuluu palvelutarpeen tunnistaminen, sosiaalipalveluihin ohjaaminen ja tuki erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Sosiaalityöntekijää kannattaa konsultoida, mikäli potilaan kokonaisvaltainen tilanne vaatii myös sosiaalisen tilanteen ja sosiaalipalveluiden käytön tai tarpeen selvittelyä. 

Milloin?

Sosiaalityöntekijää voi konsultoida, jos jokin tilanne askarruttaa tai vaatii lisää selvittelyä. Tilanteita, joissa sosiaalityöntekijään voi olla yhteyksissä, voivat olla esimerkiksi:

  • Asumiseen liittyvät muutokset tai ongelmat (vanhus- tai vammaispalveluiden asumisen paikat ja niihin hakeminen, päihde- ja mielenterveyspuolen asuminen, asunnottomuus, esteettömät asunnot, siivousten järjestämisessä auttaminen jne.).
  • Päihteiden käyttöön tai mielenterveysongelmiin liittyvä jatkokuntoutus ja ohjaus.
  • Tukiin liittyvät ongelmat tai kysymykset (toimeentulotuki, eläkettä saavan hoitotuki, omaishoidon tuki, vammaistuet, kuljetuspalvelut, sairauspäiväraha, työmarkkinatuki, työkyvyttömyyseläke jne.)
  • Sosiaaliset tekijät arkielämässä (yksinäisyys, psykososiaalinen tuki kriisitilanteessa, omaisten tukeminen, kolmannen sektorin toiminta jne.)
  • Edunvalvontaan liittyvät asiat.
  • Akuutit sosiaaliset/taloudelliset tilanteet (rahattomuus, ei ruokaa/lääkkeitä, laskut sairaalahoidon aikana, huoli sairaalalaskujen maksamisesta tulevaisuudessa jne.)
  • Muut asiat, jotka liittyvät joko sairaalajaksoon tai sen jälkeen arjessa selviytymiseen.

Töihin sairaalasosiaalityöntekijäksi?

Oletko kiinnostunut työskentelemään osana moniammatillista työryhmää Turun kaupunginsairaalassa? Ota yhteyttä pinja.aaltonen@turku.fi.