Arkeen Voimaa -kurssi

Syksyn 2022 ryhmät

  • Tiistaisin 30.8.-4.10. klo 13-15.30, Kanslerintie 19
  • Keskiviikkoisin 12.10.-16.11. klo 14.30-17, Ursininkatu 11
  • Torstaisin 13.10.-17.11. klo 13-15.30, Vähäheikkiläntie 3
  • Huom. Teams-ryhmällä uusi aika: Keskiviikkoisin 2.11.-7.12. klo 9-11.30, Teams

Huom! Muutokset mahdollisia koronatilanteen vuoksi.

Kiinnostuitko? Voit ilmoittautua sähköisellä lomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä Arkeen Voimaa -yhdyshenkilöön.

Yhdyshenkilö: Sara Hemminki, Arkeen Voimaa -yhdyshenkilö, p. 040 357 2310, sara.hemminki@turku.fi

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -kirja (2022)

Kirja on kirjoitettu itsehoitoryhmän toiminnan tueksi ja oheislukemistoksi henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus tai jokin muu arjen haaste. Kirjassa käsitellään itsehoitotaitoja sekä keinoja oman hyvinvoinnin lisäämiseen ja itselle sopivien tavoitteiden asettamiseen. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka itse ryhmään ei osallistuisi.

Kirjan voi lainata kirjastosta, ja se on tulossa myyntiin myöhemmin. Lisätietoja yhdyshenkilöltä Sara Hemminki p. 040 357 2310

Tutustu myös:

Pienin askelin kohti sujuvampaa arkea


Mitä?

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Arkeen Voimaa -toimintamallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus.

Missä?

ArVo-toimintaa on maailmanlaajuisesti yli 30 maassa. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa ja yhteistoiminta-alueilla. Ryhmät kokoontuvat mm. kunnan terveyskeskuksissa ja muissa helposti saavutettavissa tiloissa.

Kenelle?

Niille, jotka kaipaavat käytännön neuvoja arjessa pärjäämiseen. Ryhmään voivat osallistua esimerkiksi yksinäiset, omaishoitajat, työttömät, pitkäaikaissairaat, syrjäytymisvaarassa olevat, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, tukea kaipaavat vanhemmat sekä paljon palveluita käyttävät.

Miten?

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat. Yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia. Ryhmät ovat maksuttomia. Ryhmissä on maksuton kahvitarjoilu.

Miksi?

ArVo-toiminnalla voidaan tutkitusti parantaa yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä.