Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi

Kevään 2021 ryhmät:

Muistathan käyttää maskia ja noudattaa turvaväliä toimistolla ja tauoilla.

  • Maanantaisin 17.5.-21.6. klo 13.00-15.30
    Teams etäryhmä
  • Keskiviikkoisin 19.5.-23.6. klo 14.30-17.00
    Happy House, Ursininkatu 11
  • Torstaisin 20.5.-24.6. klo 13.00-15.30
    Runosmäen terveysasema, Signalistinkatu 2

Kiinnostuitko? Voit ilmoittautua sähköisellä lomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä aluekoordinaattoriin.

Yhteyshenkilö: aluekoordinaattori Mikaela Vuoristo p. 040 153 7690

Tutustu myös:

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on jokin arjen sujuvuutta haittaava ongelma, kuten pitkäaikaistyöttömyys, yksinäisyys tai oma tai läheisen pitkäaikaissairaus. Kaikki nämä ongelmat aiheuttavat samankaltaisia oireita, kuten esimerkiksi kipua, uupumusta, unettomuutta tai aloitekyvyttömyyttä.

Arkeen Voimaa -ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla voit tehdä myönteisiä muutoksia elämässäsi ja autetaan näiden muutosten ylläpitämisessä. Ryhmä kootaan samankaltaisia oireita kokevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Ryhmässä opit suunnittelemaan omaa toimintaasi ja tekemään pieniä muutoksia tehdäksesi arjestasi sujuvampaa. Apunasi toimivat itsehoidon työkalut, esimerkiksi toimintasuunnitelman teko, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot, arkiliikunnan lisääminen, terveyttä edistävä syöminen ja vuorovaikutustaidot, joihin kaikkiin ryhmässä tutustutaan esimerkkien ja harjoitusten avulla. Saat tukea toisilta ryhmäläisiltä, mielialasi kohoaa ja yksinäisyytesi lievenee.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa kerran viikossa 2½ tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa – ohjaajat, jotka ovat itse ensin osallistuneet ryhmään ja sen jälkeen kouluttautuneet ohjaajiksi. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on kahvitarjoilu. Ryhmät ovat maksuttomia.

Ryhmiä järjestetään ympäri vuoden kesän lomakautta lukuun ottamatta.

Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2017) on kirjoitettu sinulle, joka haluat parantaa itsehoitotaitojasi ja vahvistaa arjessa pärjäämistäsi. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista.