Arkeen Voimaa -kurssi

Arkeen Voimaa -ryhmät keväällä 2023

  • 19.1.-23.2. klo 13-15.30, Kaskenlinnan sairaala, Vähäheikkiläntie 3
  • 7.2.-14.3. klo 13-15.30, Finfami, Itäinen pitkäkatu 11a
  • 9.3.-13.4. klo 13-15.30, Maarian kylätalo, Arkeologinkatu 4

Kiinnostuitko? Voit ilmoittautua ottamalla suoraan yhteyttä Arkeen Voimaa -yhdyshenkilöön.

Yhdyshenkilö: Riikka Haumo p. 040 611 7393, riikka.haumo@varha.fi

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -kirja (2022)

Kirja on kirjoitettu itsehoitoryhmän toiminnan tueksi ja oheislukemistoksi henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus tai jokin muu arjen haaste. Kirjassa käsitellään itsehoitotaitoja sekä keinoja oman hyvinvoinnin lisäämiseen ja itselle sopivien tavoitteiden asettamiseen. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka itse ryhmään ei osallistuisi.

Kirjan voi lainata kirjastosta. Kirja on myynnissä Skanssin ja Kauppatorin Monitoreissa hintaan 10€/kpl.

Lisätietoja Riikka Haumolta p. 040 611 7393, riikka.haumo@varha.fi

Tutustu myös:

Pienin askelin kohti sujuvampaa arkea


Mitä?

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Arkeen Voimaa -toimintamallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus.

Missä?

ArVo-toimintaa on maailmanlaajuisesti yli 30 maassa. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa ja yhteistoiminta-alueilla. Ryhmät kokoontuvat mm. kunnan terveyskeskuksissa ja muissa helposti saavutettavissa tiloissa.

Kenelle?

Niille, jotka kaipaavat käytännön neuvoja arjessa pärjäämiseen. Ryhmään voivat osallistua esimerkiksi yksinäiset, omaishoitajat, työttömät, pitkäaikaissairaat, syrjäytymisvaarassa olevat, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, tukea kaipaavat vanhemmat sekä paljon palveluita käyttävät.

Miten?

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat. Yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia. Ryhmät ovat maksuttomia. Ryhmissä on maksuton kahvitarjoilu.

Miksi?

ArVo-toiminnalla voidaan tutkitusti parantaa yksilön kokonaisvaltaista hyvinvointia ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä.