Asiakkaana terveysasemalla

Oma terveysasema on pääasiallinen hoitopaikka kaikissa sairastumistapauksissa. Hoitaja arvioi tilanteen ja varaa ajan tarpeen mukaan.

Yhteydenottotavat terveysasemille

Soittaessasi yhteiseen ajanvarausnumeroon sinut ohjataan omalle terveysasemallesi. Sähköisten palveluiden kautta ohjaudut automaattisesti oman terveysasemasi hoitoon.

Miten toimin terveysasemalle tullessani?

Terveysasemien ilmoittautumiskäytännöt löytyvät asemakohtaisesti, kun klikkaat oman terveysasemasi toimipistettä sivun oikeasta laidasta.

Terveysaseman toimistot palvelevat vuoronumerolla.

Jos sinut on ohjattu terveysaseman akuuttilinjalle voit tulla suoraan odottamaan vuoroasi (annettu aika on ohjeellinen). Sinut haastattelee ja tutkii hoitaja, joka pyytää tarpeen vaatiessa lääkärin paikalle.

Mistä löydän terveystietojani?

Terveystietojasi pääset katsomaan:

Reseptien uusimispyynnöt voit tehdä Omakannassa.

Peru aika, jota et käytä

Varatun ajan voi perua puhelinjärjestelmän avulla mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. eTerveyspalveluissa voit perua palvelun kautta varaamasi ajan. Ajan peruutus on tehtävä viimeistään kello 24.00 edellisenä yönä. Peruuttamatta jätetystä tai liian myöhään peruutetusta lääkärin vastaanottoajasta peritään poisjääntimaksu. Kts. tarkemmin alta Terveyskeskusmaksut.

Opetustoiminta

Paikallisten korkeakoulujen lääkäri- ja hoitajaopiskelijat käyvät etukäteen sovituilla, lyhyillä harjoittelujaksoillaan seuraamassa potilasvastaanottoja terveysasemillamme. Kysymme vastaanoton seuraamiseen luvan asiakkaalta. Kyse on opiskelijoille tärkeästä mahdollisuudesta seurata kokeneempia kollegoita heidän käytännön työssään. Sinulla on silti aina mahdollisuus kertoa, jos et halua opiskelijaa vastaanottokäynnillesi.

Tavallisten terveysasemien lisäksi toimintaamme kuuluu myös erillinen Opetusterveysasema, jossa lääketieteen kandidaatit pitävät potilasvastaanottoja yliopiston opetuslääkärin tiiviissä ohjauksessa.