Lääkinnällisen kuntoutuksen Info-ryhmät

Huom.

Terveydenhuollon ryhmät on peruutettu syksyn osalta varotoimena koronavirustilanteen vuoksi.
Toimilla pyritään rajaamaan viruksen leviämistä ja suojaamaan riskiryhmiä. Jatkosta tiedotetaan tilanteen selkiinnyttyä.

Inforyhmistä lisätietoa ohjaavilta terapeuteilta:

p. 02 266 2266, Mäntymäen terveysasema
p. 02 2661430, Keskustan terveysasema

Lääkinnällisessä kuntoutuksessa pidetään useita erilaisia inforyhmiä. Ryhmät ovat kertaluonteisia ja kestoltaan ryhmästä vaihdellen 1,5 tunnista kahteen tuntiin. Ryhmässä annetaan potilaalle ohjausta ja ohjeita omatoimiseen itsenäiseen ja säännölliseen itsehoitoon.

Ryhmiin pääsee ilman lääkärin lähetettä. Lääkäri tai sairaanhoitaja voivat lähettää potilaan suoraan ryhmään tekemällä ryhmäajanvarauksen.

Olkainforyhmä on tarkoitettu kaiken ikäisille potilaille, joilla on olkapäässä akuutteja tai subakuutteja oireita / kipuja, mutta jolla ei ole taustalla esim. pitkälle edenneitä kulumavaivoja, nivelreumaa tai muita tulehduksellisia kipuja olkapäässä.

Selkäinforyhmä on tarkoitettu kaiken ikäisille potilaille, joilla on selkäoireita, mutta jolla ei ole taustalla vakavaa selkäsairautta.

Alaraajainforyhmä on tarkoitettu potilaille, joilla on polvi- tai lonkkakuluma tai potilaalle on tulossa tai suunnitteilla tekonivelleikkaus (pre -operatiivinen ohjaus).

Niskainforyhmä on tarkoitettu potilaille, joilla on oireita niskan, hartian tai pään alueella. Esimerkiksi: päänsärkyä, tinnitusta tai huonosta ryhdistä seurannutta niska-hartia vaivaa

Sydäninforyhmä on tarkoitettu potilaille, joilla on esim. sepelvaltimotauti ja jotka tarvitsevat tietoa ja ohjausta huolehtiakseen omasta toimintakyvystään.

Lantionpohjainforyhmä on tarkoitettu kaiken ikäisille potilaille, joilla on lantionpohjan oireita esimerkiksi virtsan- tai ulosteen karkailua, erektiohäiriöitä, yhdyntäkipuja tai vain ennaltaehkäisyksi; halua oppia lantionpohjan lihasten jumppaohjelma.

Inforyhmiä pidetään Pääterveysasemalla Mäntymäessä ja Keskustan terveysasemalla Käsityöläiskadulla.