STEAM junior -haaste

 

Pieniä suuria Itämeri-tekoja 2020

STEAM-kokeilujen ja haasteiden kautta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus oppia tieteitä ja teknologiaa, kehittää taitojaan ja olla mukana ratkaisemassa ihmiskunnan ja maapallomme suurimpia haasteita.

Osallistu STEAM junior -haasteeseen ja voita ryhmällesi huikea elämyspalkinto!

Kilpailu on suunnattu STEAM Turun verkostolle, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Suunnitelkaa ja toteuttakaa 4-5 oppilaan, opiskelijan tai lapsen ryhmissä lyhyt video (max 2 min.), josta ilmenee idea, toimintatapa tai muu ratkaisuehdotus Itämeren ja Saaristomeren tilan parantamiseksi. Elokuussa haasteeseen osallistuneet ryhmät kutsutaan yhteiseen tilaisuuteen, jossa arvovaltainen, huippuasiantuntijoista koostuva raati valitsee voittajat. Etusijalla ovat konkreettiset toteutukset, joissa hyödynnetään monipuolista yhteistyötä ja STEAM-henkeä.

Katso ryhmäsi kanssa haasteeseen liittyvä aloitusvideo ja lähde rohkeasti mukaan! Video on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Haastekilpailun aikataulu

12.5.20 viimeinen ilmoittautumispäivä
29.5.20 videoiden viimeinen lähettämispäivä
Päätöstapahtuma elokuussa (aika ja paikka täsmentyvät myöhemmin)

Osallistumisohjeet

  1. STEAM junior -kilpailuun osallistutaan lähettämällä kilpailuun enintään 2 minuutin pituinen, täysin oppilastyönä tehty video.
  2. Toteutuksilta toivotaan monipuolista yhteistyötä ja STEAM-henkeä.
  3. Yhden videon tekemiseen voi osallistua korkeintaan 5 hengen oppilasryhmä. Koko luokka/ryhmä voi olla tekemässä videon sisältöä, mutta kilpailuun osallistuu enintään 5 henkilöä /video.
  4. Videolla esitetään oppilaiden keksimä ja esittelemä ratkaisu haasteongelmaan tai sen osaan. Ratkaisu voi olla hyvin pieni, mielellään konkreettinen asia, jolla oppilaiden mielestä haasteen esittelemästä ongelmatilanteesta voidaan tehdä piirun verran parempi.
  5. Opettaja vastaa siitä, että kilpailuun osallistuvissa töissä kuvaus- ja julkaisuluvat ovat kunnossa.
  6. Kun oppilaat ovat tehneet videon valmiiksi, video ladataan johonkin verkkopalveluun. Kun opettaja on ilmoittanut ryhmänsä mukaan kilpailuun, hänelle lähetetään sähköpostitse lomake, johon verkkoon ladattujen kilpailuvideoiden linkit voi syöttää.
  7. Videoiden linkit lähetetään lomakkeella viimeistään 29.5.20.

Palkinnoista

Palkintoelämykset räätälöidään kilpailuun osallistuvien töiden perusteella.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 12.5.2020

Asiasanat: