STEAM junior -haaste

 

STEAM-kokeilujen ja haasteiden kautta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus oppia tieteitä ja teknologiaa, kehittää taitojaan ja olla mukana ratkaisemassa ihmiskunnan ja maapallomme suurimpia haasteita.

Osallistu STEAM junior -haasteeseen ja voita ryhmällesi huikea palkinto!

Mysteerilaatikkohaaste 2021

STEAM junior -haaste toteutetaan tänä keväänä yhteistyössä Turun yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden kanssa osana teknologiatuetun opettamisen ja oppimisen projektikurssia. Haaste perustuu opiskelijoiden suunnittelemaan mysteerilaatikkoon. Mysteerilaatikot sisältävät STEAM-henkisen haasteen, materiaalit ja ohjeistuksen opettajalle sekä oppilaille. STEAM Turku toimittaa mysteerilaatikot kilpailuun osallistuville luokille.

Mysteerilaatikoiden sisältö ja ohjeistukset ovat sarjakohtaiset. STEAM junior -haasteessa on tänä vuonna kolme eri sarjaa:

 • Varhaiskasvatus – 2.lk
 • 3.lk – 6.lk
 • 7.lk – 9.lk

Haastekilpailuun voivat osallistua kaikki Lounais-Suomen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset ja nuoret. Suunnitelkaa ja toteuttakaa luokkanne tai ryhmänne kanssa mysteerilaatikon sisältöön ja mukana tulleisiin ohjeisiin liittyen tuotos, josta palautetaan lyhyt video (max 2 min.). Videosta tulee ilmetä mysteerilaatikon ohjeisiin perustuva idea, käytetyt materiaalit ja toteutustapa. Kaikki tarvittavat ohjeet haasteen toteutukseen ja palautukseen löytyvät mysteerilaatikosta.

Haasteeseen osallistuneet ryhmät kutsutaan yhteiseen tilaisuuteen, jossa arvovaltainen, huippuasiantuntijoista koostuva raati valitsee voittajat. Etusijalla haasteessa ovat konkreettiset toteutukset, joissa hyödynnetään monipuolista yhteistyötä ja STEAM-henkeä.

Lähde mukaan tämän vuoden mysteerilaatikkohaasteeseen!

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 19.3.2021 >>

Haastekilpailun aikataulu:

 • Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 19.3.2021
 • Mysteerilaatikot päiväkodeissa ja kouluissa 12.4.2021 (arvio)
 • Valmiiden tuotteiden palautus (video) 10.5.2021
 • Palkinnot ja lopputilaisuus 1.6.

Osallistumisohjeet:

 1. STEAM junior -kilpailuun osallistutaan lähettämällä kilpailuun enintään 2 minuutin pituinen video.
 2. Toteutuksilta toivotaan monipuolista yhteistyötä ja STEAM-henkeä.
 3. Koko luokka/ryhmä osallistuu yhdellä videolla.
 4. Videosta tulee ilmetä mysteerilaatikon ohjeisiin perustuva idea, käytetyt materiaalit ja toteutustapa. Kaikki tarvittavat ohjeet haasteen toteutukseen ja palautukseen löytyvät mysteerilaatikosta.
 5. Opettaja vastaa siitä, että kilpailuun osallistuvissa töissä kuvaus- ja julkaisuluvat ovat kunnossa.
 6. Kun video on valmis, se ladataan johonkin verkkopalveluun. Ohjeet videoiden lataamisen toimitetaan osallistujille.
 7. Videot toimitetaan viimeistään 10.5.2021.
Asiasanat: