STEAM junior -haaste

 

STEAM-kokeilujen ja haasteiden kautta lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus oppia tieteitä ja teknologiaa, kehittää taitojaan ja olla mukana ratkaisemassa ihmiskunnan ja maapallomme suurimpia haasteita.

Osallistu STEAM junior -haasteeseen 2022 ja voita ryhmällesi huikea palkinto!

STEAM junior -haaste toteutetaan tänä keväänä yhteistyössä Turun yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden kanssa. Opiskelijat ovat suunnitelleet ajankohtaisen haasteen sisältöineen ryhmien toteutettavaksi. Aiemmasta tiedosta poiketen, haaste ei perustu tänä vuonna mysteerilaatikkoon vaan se toteutetaan perinteiseen tapaan videohaasteena. Syynä toteutustavan muutokseen ovat tavarantoimittajien haasteet varmistaa tuotteiden saatavuus kaikille halukkaille.

STEAM junior -haasteessa on kolme eri sarjaa:

 • Varhaiskasvatus – 2.lk
 • 3.lk – 6.lk
 • 7.lk – 9.lk

Sarjakohtaiset haasteiden sisällöt löytyvät alla olevista linkeistä:

STEAM junior -haaste 2022! VAKA - 2.-luokkalaiset

STEAM junior -haaste 2022! 3.-9.-luokkalaiset

Haastekilpailuun voivat osallistua kaikki Lounais-Suomen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapset ja nuoret. Suunnitelkaa ja toteuttakaa luokkanne tai ryhmänne kanssa haasteen ohjeisiin liittyen tuotos, josta palautatte arviointiraadille lyhyen videon (max 2 min.). Ryhmät valitsevat ja hankkivat itse haasteeseen käyttämänsä materiaalit. STEAM Turku kannustaa kierrätysmateriaalien ja yksiköiden omien tarvikkeiden uusiokäyttöön – jo näillä materiaaleilla pystyy rakentamaan innovatiivisia ja huikeita maailman pelastavia luomuksia!

Palautettavasta videosta tulee ilmetä ohjeisiin perustuva idea, käytetyt materiaalit ja toteutustapa. Kaikki tarvittavat ohjeet haasteen toteutukseen ja palautukseen lähetetään ilmoittautuneille ryhmille viikolla 11. Videot tulee palauttaa 02.05. klo 15.00 mennessä.

Haasteeseen osallistuneet ryhmät kutsutaan yhteiseen päätöstilaisuuteen 24.5.2022, jossa arvovaltainen, huippuasiantuntijoista koostuva raati valitsee voittajat. Etusijalla haasteessa ovat konkreettiset toteutukset, joissa hyödynnetään monipuolista yhteistyötä ja STEAM-henkeä.

Lähde mukaan tämän vuoden haasteeseen!

Haastekilpailun aikataulu:

 • Haasteen sisällöt julkistetaan 11.3.
 • Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 11.3.2022 klo 23.59 mennessä
 • Haasteen ohjeistukset ilmoittautuneille viikolla 17.3.
 • Valmiiden tuotteiden palautus (video) 02.5.2022
 • Palkinnot ja lopputilaisuus 24.5.2022

Osallistumisohjeet:

 1. STEAM junior -kilpailuun osallistutaan lähettämällä kilpailuun enintään 2 minuutin pituinen video.
 2. Toteutuksilta toivotaan monipuolista yhteistyötä ja STEAM-henkeä.
 3. Koko luokka/ryhmä osallistuu yhdellä videolla.
 4. Videosta tulee ilmetä mysteerilaatikon ohjeisiin perustuva idea, käytetyt materiaalit ja toteutustapa. Kaikki tarvittavat ohjeet haasteen toteutukseen ja palautukseen löytyvät mysteerilaatikosta.
 5. Opettaja vastaa siitä, että kilpailuun osallistuvissa töissä kuvaus- ja julkaisuluvat ovat kunnossa.
 6. Kun video on valmis, se ladataan johonkin verkkopalveluun. Ohjeet videoiden lataamisen toimitetaan osallistujille.
 7. Videot toimitetaan viimeistään 02.5.2022.
Asiasanat: