Varsinais-Suomen liiton ohjelma-avustus

Suomi täyttää 100 vuotta 6.12.2017. Valtioneuvoston kanslia asetti Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmalle sihteeristön, joka koordinoi ja organisoi valmisteluja.

Tarkoituksena oli synnyttää koko vuoden kestävä juhlavuosi yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuoden tavoitteena oli tarkastella mennyttä, nykyisyyttä ja tulevaa sekä tehdä vuodesta kokemuksellinen ja elämyksellinen. Teemaksi valittiin "Yhdessä", joka viittaa yhdessä tekemiseen, mahdollisimman monen tahon osallistumiseen ja integraatioon.

Juhlavuoteen liittyvien tapahtumien edellytettiin toteuttavan hankkeen sisällöllisiä tavoitteita. Koko vuodeksi on rakennettu ohjelmaa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on tarkoitettu kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.

Varsinais-Suomen liitto koordinoi maakunnan Suomi 100 -ohjelmatyötä

Varsinais-Suomen liitto on tarjonnut sekä rahallista että markkinointitukea hankkeille tietyin edellytyksin. Avustusta ovat voineet hakea kunnat ja kaupungit, seurakunnat, yhdistykset, seurat, järjestöt ja työryhmät. (Huom. Turun kaupungilla oli oma haku ja Turun kaupunki koordinoi Turun alueen ohjelmatyötä.).

Viimeinen aluetukihaku päättyi 10.2.2017.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. Rakennetaan Varsinais-Suomeen mieliinpainuva juhlavuosi ja juhlitaan satavuotiasta Suomea yhdessä.