Åbo-ambassadörerna

Åbo-ambassadörerna är Åbo-älskare, som gillar att sprida sina hemtrakters glädjebudskap på sociala medier och i sina egna nätverk.

Åbo-ambassadörerna består av stadens anställda och invånare som är aktiva användare på sociala medier. Staden erbjuder dem stöd, uppmuntran och aktuellt innehåll via ambassadörernas egna webbplattform.

De Åbo-ambassadörer som lyckas bäst blir belönade varje månad, och ambassadörsgänget fortbildas också i användandet av sociala medier. Målsättningen är att göra Åbo och allt aboensiskt mer känt både här hos oss och för andra!

Verksamheten med Åbo-ambassadörerna startade i mars 2018 och vi har redan hundra ivriga och hembygdskära stadsbor med oss.

Videohälsning: Vad gör en Åbo-ambassadör? 

Vad gör en Åbo-ambassadör och varför borde man gå med i verksamheten? Videohälsningen med delaktighetsexpert Anri Niskala och kommunikationsdirektör Saara Malila filmades ett ögonblick innan Åbo-ambassadörernas infotillfälle vid stadsbiblioteket 29.5.2018.

Åbo sett ur Åbo-ambassadörernas perspektiv

Åbo-ambassadörerna presenterar sina egna favoritplatser och -vyer i staden på Instagram. 

 

Är du redan Åbo-ambassadör?

  • Instruktioner för verksamheten och hur man registrerar sig på webbplattformen hittar du på den här sidan (på finska).

Vill du bli Åbo-ambassadör? 

  • Välkommen med i gänget! Skicka oss ett meddelande: berätta varför du lämpar dig som Åbo-ambassadör och om ditt eget användande av sociala medier. Kontakt:  verkkotoimitus@turku.fi

 

 

Nyckelord: