Åboregionens evenemangskalender står till ditt förfogande

Åbo stads evenemangskalender har förnyats. Den nya regionala kalendern står nu till ditt förfogande, och från och med nu kommer alla evenemang att läggas till här.

Den nya kalendern erbjuder en modern och mer visuell användarupplevelse, och det är enklare att hitta och filtrera olika evenemang. Kalenderns innehåll har delats in i två delar: en för tilltalande evenemang och en annan för olika hobbyer. På så sätt får mångsidiga evenemang en mer funktionell synlighet, och å andra sidan är det enkelt att hitta det rikliga hobbyutbudet när det har en egen lista.

Förbättringar och korrigeringar ännu på kommande

Den nya evenemangskalendern har fortfarande små fel och brister, men de finslipas med tiden.

Det går dessutom ännu lite klumpigt till när man ska lägga till och spara evenemang/hobbyer. Tills vidare är det inte möjligt att spara utkast eller förhandsgranska ett evenemang medan man håller på att lägga till det. Inloggningsfunktionen och hanteringen av egna evenemang som är bekanta funktioner från den gamla kalendern har inte tagits i bruk i den nya kalendern ännu. Därför ska varje separat kalenderevenemang godkännas av huvudanvändaren. Vi strävar efter att publicera de tillagda evenemangen så snart som möjligt under tjänstetid.

Bilderna viktigare än tidigare

Bilderna har en betydande roll i den nya kalendern. Det vore därför önskvärt att varje evenemang/hobby även ges en bild i samband med att evenemanget/hobbyn läggs till i kalendern. Bildstorlekens idealstorlek är 1 320 pixlar i bredd och 505 pixlar i höjd, men även större bilder kan användas. Det lönar sig inte att lägga till en mindre bild eftersom den kan se kornig ut i större storlek. Med en bild är det enklare att lyfta evenemanget och förbättra dess synlighet i kalendern. Kalenderns administratör ansvarar för lyft och listningar.

Mycket gott utlovas alltså ännu medan utvecklingsarbetet framskrider. Vi ber alla evenemangsproducenter om tålamod tills kalenderns alla finesser har fåtts i funktionsdugligt skick. Åbo stad har som sitt mål att skapa världens finaste och mest funktionella kalender och vi tror att denna första version är ett steg mot rätt håll.

Ge oss feedback om den nya evenemangskalendern på adressen Turku.fi/paikalla.

EVENEMANGSKALENDERNS ANVÄNDARSTÖD:

Nyckelord: