Kultur är ett sätt att betrakta världen

Kulturkortet är en god krydda i vardagen!

Kulturkortets tioårsjubileum firas med Åbobornas historier. Johanna Slotte har varit kulturkortsinnehavare från början. Läs Johannas berättelse!

Kultur ger mig massor! Kultur är mitt jobb och min fritid.

Kultur är ett sätt att förstå sin egen bakgrund bättre, och kultur gör att man förstår andra människor bättre. Kultur är ett sätt att uttrycka sig själv: sina förhoppningar, rädslor och drömmar. Kultur är ett sätt att betrakta världen och ett sätt att skapa och förändra världen.

Kultur är hälsa och att må bra. Och sist men inte minst: kultur är också underhållning och nöje, ett sätt att glömma vardagens bekymmer en liten stund och att bara få vara.

Det är enkelt att bli kulturkortsinnehavare

Jag minns när Kulturkortet kom och att det presenterades i tidningen. Det, och att det var så enkelt att bli kulturkortsinnehavare, gjorde att jag skaffade Kulturkortet nästan samma dag som jag hörde om det.

För mig är Kulturkortet främst en informationskanal om vad som är på gång. Visst kan olika erbjudanden också locka någon gång, men det är sällan - om någonsin - som jag har beslutit mig för att delta i något evenemang bara på grund av ett erbjudande. De förmåner och erbjudanden som jag har fått genom Kulturkortet har kommit som positiva överraskningar åt mig längs åren.

Det bästa med Kulturkortet är att få info som man annars inte själv skulle hitta eller komma på att leta efter. Kulturkortsutskicken är en bra påminnelse om att man mitt i vardagens rumba och jäkt också ska komma ihåg att ta hand om sig själv och göra sådant man njuter av. Det viktigaste med Kulturkortet är för mig informationsutskicken. Informationen är lätt att överblicka.

Jacob Hashimotos verk i Wäinö Aaltonens museum. Foto: Åbo museicentral.

Infon som har kommit om WAM:s utställningar och svenska evenemang, som t.ex. författarserien, har fått mig att dra på mig promenadskorna och ge mig ut på stan!

Jag har tusen och en handväskor, men bara en mobiltelefon. Det vore underbart om Kulturkortet (och bibliotekskortet) kunde finnas som app till telefonen! Då skulle man inte behöva upptäcka att man själv finns på biblioteket medan Kulturkortet finns hemma på köksbordet.

Det är enkelt att bli kulturkortsinnehavare, det kostar ingenting, det ger många nya tips och idéer och du förbinder dig inte vid något. Kulturkortet är en god krydda i vardagen!

Ett kort - många upplevelser

Kulttuurikorttilainen Johanna Slotte

Om skribenten

Johanna
Slotte
Kulturkortsinnehavare
Jag är Åbobo sedan 20 år tillbaka, rötterna finns i Österbotten. Jag är kulturvän av stora mått och har utbildningar från både bildkonst- och litteraturfältet. Just nu jobbar jag med kultur för seniorer på servicehus.