Uthyrning av utrustning

Det krävs ofta en viss mängd konstruktioner och utrustning för att genomföra ett evenemang. Åbo stad hyr ut ett urval redskap och utrustning som lämpar sig för evenemangsbruk. Dessutom finns det flera privata aktörer i Åboområdet som till exempel hyr ut scenkonstruktioner och ljudutrustning.

Evenemangsbodar 

Åbo fastighetstjänster hyr ut små men kompakta evenemangsbodar som till exempel kan användas i försäljningssyfte. Bodarna är rymliga och har gott om hyllutrymme, så produkterna kan ställas fram på ett tilltalande sätt. Dessutom är stugorna utrustade med elektricitet och de kommer med belysning. 

Släpvagnsscener 

Åbo motionstjänster hyr ut släpvagnsscener för evenemangsbruk. Det finns fem scener och ca 60 personer ryms att sitta på varje scen. Scenerna kostar 65 €/dygn/scen. Man kan reservera scenerna via den elektroniska tjänsten Timmi på adressen timmi.turku.fi. Tjänsten förutsätter registrering, vilket kräver en aktiv e-postadress och nätbankskoder. Du bör även vara myndig för att kunna registrera dig. 

Nycklar och registreringsutdrag avhämtas på motiontjänsternas mottagningsadress. Efter evenemanget kan de antingen returneras till motiontjänsternas kundtjänst eller lämnas i Veritas Stadions postlåda (belägen invid huvudingången till stadion).

Trafikmärken 

Många evenemang kräver tillfälliga trafikarrangemang, och det är på evenemangsarrangörens ansvar att sköta detta. Utrustning såsom trafikskyltar, obligatoriska dirigeringsskyltar och säkerhetsvästar kan t.ex. hyras av Kuntec. 

Flaggning

Du kan begära om flaggning framför stadshuset på Västra strandgatan under ett evenemang. Man kan också ansöka om flaggning på evenemangsplatsen ifall det finns statligt ägda flaggstänger i närheten.  

Flaggstänger och olika länders flaggor kan hyras av Kuntec. 

Motionsutrustning 

Om du ordnar ett idrottsevenemang kan du låna eller hyra utrustning av Åbo motionstjänster. Det finns bl.a. gångstavar, bobollsutrustning och skidskor för uthyrning.