Evenemangsplatser

Vad är den bästa platsen för ditt evenemang? 

En välvald lokal, plats och tidpunkt för ditt evenemang är centrala faktorer för genomförandet av ett lyckat evenemang. Arrangörer behöver dock inte ensamma tampas med dessa beslut, eftersom Åbo stads evenemangs- och kongresstjänster gärna står till buds i valet av plats och tidpunkt för ditt evenemang. Ta modigt kontakt med oss! 

Tilläggsinformation ges av

Det finns ett brett utbud av olika lokaler och platser där man kan ordna evenemang i Åbo. Åbo är årligen värd för ett flertal evenemang såsom stora festivaler och mysiga marknader. Stadens breda utbud av hotell och olika lokaler är en utmärkt grund för att ordna evenemang för tusentals besökare.

På denna sida finns en samlad lista över populära evenemangsplatser i allt från Aura ås stämningsfulla landskap till den natursköna skärgården. I listan kan du hitta den perfekta platsen för ditt evenemang eller få inspiration till någonting helt annat - sist och slutligen är det bara fantasin som sätter gränser! Vid behov hjälper experterna på Åbos evenemangs- och kongresstjänster dig att hitta en lämplig plats för ditt evenemang.    

Evenemangsplatser utomhus 

Åbos vackra landskap sätter tonen för att ordna evenemang. Det är också enkelt för deltagare att ta sig till centrum och åstranden utan bil och alla tjänster finns inom räckhåll.

Hitta evenemangsplatser

Mötes- och flestlokaler

Åbo är en av landets mest populära destinationer för möten och kongresser. En särskilt lockande aspekt är Åbos unika maritima omgivning och lättanvända transportmedel som på ett smidigt sätt förbinder olika platser. 

Hitta mötes- och festlokaler (på finska) 

Inomhusevenemang och andra lokaler för uthyrning 

I Åbo finns det ett stort utbud av olika slags utrymmen för att ordna evenemang. Såväl Åbo stad som privata aktörer hyr ut lokaler för evenemangsbruk.

Åbo museicentral hyr ut utrymmen i olika storlekar för evenemangsbruk.

Åbo stads motionssalar erbjuder utrymmen för utövande av olika idrottsgrenar och mångsidiga evenemang.

Åbos skollokaler kan också användas för evenemangsbruk, t.ex. i form av logiplatser. Åbo hyr också ut ungdomslokaler och campingplatser. 

Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet hyr ut alla möjliga slags lokaler för evenemangsbruk, såsom kyrkolokaler till campingområden.

I Egentliga Finland verkar tiotals föreningar, sällskap och förbund vars lokaler hyrs ut eller bjuds ut till utomstående aktörer. Egentliga Finlands byar har sammanställt en lista över dessa fastigheter här:

Åbo universitet och andra högskolors auditorium lämpar sig väl för vetenskapliga konferenser och kongresser. Bekanta dig med utbudet nedan: