Domkyrkotorget som ligger utanför Finlands äldsta och största medeltida kyrka är en imponerande plats för evenemang och unik i Finland.

Domkyrkotorget ligger i hjärtat av Åbo historiska centrum och utstrålar skönheten av Finlands äldsta stad. Tack vare den historiska stämningen och det centrala läget är området ett av de mest magnifika evenemangsplatserna i Åbo.

Även Braheparken som ligger mellan Domkyrkan och Nylandsgatan hör till Domkyrkotorgets evenemangsområde. Gamla Stortorget ligger alldeles invid Domkyrkotorget, på andra sidan Nylandsgatan.

På Domkyrkotorget har man bland annat ordnat nationella kyrkodagar, musikfestivalen Turku Acoustic, idrottsevenemanget Gymnaestrada i Finland, Opiskelijoiden Suursitsit (stor studentsittning) och tornerspel under Medeltidsmarknaden. Även musikfestivalen Down By The Laituri 2019 ordnas på Domkyrkotorget.

Publikkapacitet: 10 000

Areal: 6 000 m2

Hyra: 0–700 euro/evenemang (beroende på evenemangets karaktär)

Evenemangsområdet lämpar sig för: Öppna evenemang, Kommersiella promotioner, Storevenemang, Konserter, Konserter med hög volymnivå, Konstevenemang, Marknader, Idrottsevenemang

Trafikförbindelser och parkering: Evenemangsområdet ligger i Åbo centrum.

Att ta hänsyn till vid användning:

  • Anpassning av evenemanget till Åbo domkyrkas eventuella tillställningar
  • ska avtalas med Den kyrkliga samfälligheten för Åbo och S:t Karins.
  • Det är förbjudet att installera någon slags jordkilar eller någon annan konstruktion i marken på gräsmattan i Braheparken, eftersom detta leder till dyra rörskador i det automatiska bevattningssystemet.
  • Evenemangets karaktär ska lämpa sig för platsen.
  • Sön–tors till kl. 22.00, fre–lör till 24.00.
  • Ta hänsyn till Domkyrkoförsamlingen, Gamla Stortorget, Lilltorget (evenemang), kyrkogården.

Tillgång till vatten och el: Det finns el och vatten på evenemangsområdet.

Evenemangsområdets läge på kartan

Mer information: Åbo stads evenemangstjänster