Kuppisparken är den största och äldsta stadsparken i Finland, och området är tillräckligt stort för anslående utomhusevenemang.

Kuppisparken som ligger i stadsdelen Kuppis i Åbo är inte en helt vanlig park, utan den äldsta stadsparken i Finland och utan sin like på grund av sin mångsidiga service. Storleken är enorma 24 hektar.

I Kuppisparken finns det två platser för evenemang, Blombergs plan och Sant Henriks plan. Blombergs plan ligger mellan Veritas Stadions idrottsplatser och Kuppis idrottshall.

Sankt Henriks plan däremot ligger mellan Kuppis idrottshall och Kuppis utebad, och runt planen finns det rikligt med grönområden och gräsmattor. Sankt Henriks plan har fått sitt namn efter Sankt Henriks källa som finns på platsen och som är en gammal offerplats och känd för sitt goda vatten. Runt källan byggdes Kuppis badanstalt, och kvar av den finns ännu en liten åttkantig brunnsbyggnad som byggdes 1824.

Av idrottsevenemang tog Gymnaestrada i Finland 10 000 gymnaster till Kuppisparken och Runfest Åbo sätter årligen upp sin egen idrottsby i området. På Sankt Henriks plan ordnas musikfestivalen Aurafest. I området har även ordnats andra musikfestivaler, såsom Musapiknik och Seikkisrock samt det årliga nyårsfyrverkeriet för barn.

Publikkapacitet: 20 000

Areal: 11 600 m2 och 9 600 m2

Hyra: 0–700 euro/evenemang (beroende på evenemangets karaktär)

Evenemangsområdet lämpar sig för: Öppna evenemang, Slutna evenemang, Storevenemang, Konserter, Konserter med hög volymnivå, Konstevenemang, Marknader, Idrottsevenemang

Trafikförbindelser och parkering: Kuppisparken ligger cirka två kilometer från Åbo centrum och på ett kort promenadavstånd från Kuppis tågstation.

Att ta hänsyn till vid användning:

  • Ta hänsyn till Kuppis utebad, restaurangen Paviljonki, Äventyrsparken och trafikstaden, fågelparken, Veritas-stadion, idrottsplaner.
  • Blombergsplan fungerar även som Veritas Stadions parkeringsområde.
  • Evenemangsarrangören ska även beakta planteringarna i Kuppisparken.
  • Idrottsplanerna i Kuppisparken bokas via Åbo stads idrottstjänster.
  • Högst cirka två stora festivaler per sommar (Staden beställer en bullerspridningsmodell).

Tillgång till vatten och el: El och vatten är tillgängliga på evenemangsområdet.

Evenemangsområdets läge på kartan

Mer information: Åbo stads evenemangstjänster