Runsala folkpark har varit en oas för hela folket ända sedan 1800-talet. Numera är området en badstrand och ett trevligt dagsutflyktsmål.

Folkparken är en unik plats för evenemang nära en livlig stad. Vid havet avgränsas parken till badstranden samt en trivsam udde. I området finns även ett lekområde för barn, en volleybollplan och en restaurangbyggnad i en trävilla.

På evenemangsområdet öppnar sig ett havslandskap samt en utsikt till ön Hirvensalo mittemot. Öarna skiljs åt av den smala Bockholms sund där det går en båtrutt till Åbo hamn. De stora Sverigebåtarna glider förvånansvärt nära stranden då de passerar parken.

Folkparken är nationellt känd för Ruisrock-festivalen som har ordnats i Folkparken sedan 1972. Då man ordnar ett så stort evenemang som Ruisrock används även fälten och åkrarna kring området.

Publikkapacitet: 20 000–35 000

Areal: Avtalas separat beroende på evenemang.

Hyra: Avtalas separat beroende på evenemang.

Evenemangsområdet lämpar sig för: Öppna evenemang, Storevenemang, Konserter, Konserter med hög volymnivå, Idrottsevenemang

Trafikförbindelser och parkering: Runsala Folkpark ligger cirka fem kilometer från Åbo centrum. Man tar sig behändigt till evenemangsområdet med cykel, lokalbuss eller egen bil. På sommaren går det även en vattenbuss till Folkparken. Nära parken finns ett stort parkeringsområde samt en förbindelse till cykelvägen som går genom ön.

Att ta hänsyn till vid användning:

  • Bredvid Folkparken ligger det nationella Natura-området som beaktas då tillstånd för markanvändning beviljas.
  • Man får inte slå läger i området.
  • Då evenemanget ordnas ska man beakta stiftelsen Ruissalon Kansanpuiston säätiös hyresområde med en restaurangbyggnad och en dansbana.
  • Endast en stor festival per sommar, Ruisrock.
  • Man ska ta hänsyn till Natura, naturvärden, den kumulativa effekten.
  • Mindre natur- och idrottsevenemang utanför fåglarnas häckningstid.

Tillgång till vatten och el: El och vatten är tillgängliga på evenemangsområdet.

Evenemangsområdets läge på kartan

Mer information: Åbo stads evenemangstjänster