Åbo huvudbiblioteks innergård är en vacker och trivsam plats för vistelse. Den lugna evenemangsområdet lämpar sig väl för mindre kulturevenemang.

Åbo huvudbibliotek som ligger vid Aura å, i närheten av Åbo historiska centrum, är en lyckad och elegant helhet. Det finns en vacker innergård mellan den nya och gamla biblioteksbyggnaden, och den har utformats till ett trivsamt stadsutrymme som utstrålar kultur.

På innergården finns Miina Äkkijyrkkäs stora konstverk Sweet Yellow Melon, café Sirius samt på sidan mot Aura å en historisk byggnad där numera förvaltningen för Åbo stads fritidssektor har sitt säte.

På huvudbibliotekets innergård har man fått höra musikföreställningar från techno till konserter med Åbo filharmoniska orkester och Åbo blåsmusikfest. Till exempel under konstens natt i Åbo ordnas på platsen et brett spektrum av kulturevenemang och föreställningar.

Publikkapacitet: 500

Areal: 1 300 m2

Hyra: 0–700 euro/evenemang (beroende på evenemangets karaktär)

Evenemangsområdet lämpar sig för: Öppna evenemang, Slutna evenemang, Kommersiella promotioner, Konstevenemang, Marknader

Trafikförbindelser och parkering: Evenemangsområdet ligger i Åbo centrum.

Tillgång till vatten och el: Mer information om tillgång till vatten och el på Huvudbibliotekets innergård från Åbo stadsbibliotek.

Evenemangsområdets läge på kartan