Åbo Idrottspark är en stadspark som ligger längs Aura å och som redan länge varit en viktig plats för dem som gillar friluftsliv och idrott. Idrottsparken domineras av Paavo Nurmis stadion.

Idrottsparken är ett idrotts- och rekreationsområde nära Åbo centrum och det har anor ända till 1890-talet. Parken är fortfarande den äldsta idrottsplatsen som används i sitt originalsyfte i Åbo.

De mest betydelsefulla helheterna i parken är Paavo Nurmis stadion med 4 000 platser samt övre planen. Dessutom finns i området motionsspåret Karikon lenkki, fem tennisbanor, två basketbollplaner, vollyebollplaner, en konstgräsplan, ett gym, träningsapparater utomhus, lekparker och en frisbeegolf-bana. På vintern görs planer i parken om till isbanor för isspel. Planerna i parken och motionsplatser har placerats i en parkliknande omgivning.

Paavo Nurmi Games är ett internationellt toppevenemang för friidrott som ordnas årligen i Idrottsparken på Paavo Nurmis stadion. Den övre planen däremot har använts till exempel för att ordna idrottsevenemanget Naisten kuntovitonen samt musikfestivalen Down By The Laituri.

Publikkapacitet: 5 000 (övre planen), 3 000 (sandplanen)

Areal: 9 000 m2 (övre planen), 5 000 m2 (sandplanen)

Hyra: 0–700 euro/evenemang (beroende på evenemangets karaktär)

Evenemangsområdet lämpar sig för: Öppna evenemang, Slutna evenemang, Kommersiella promotioner, Storevenemang, Konserter, Konserter med hög volymnivå, Konstevenemang, Marknader, Idrottsevenemang

Trafikförbindelser och parkering: Evenemangsområdet ligger nära Åbo centrum.

Att ta hänsyn till vid användning:

  • Efter varje evenemang ska en specialrengöring genomföras på konstgräsbottnen på övre planen.
  • Högst en stor festival per sommar (staden beställer en bullerspridningsmodell).
  • Man ska ta hänsyn till sommarteaterns verksamhet.
  • Paavo Nurmis stadion inklusive sina områden bokas via Åbo stads idrottstjänster.

Tillgång till vatten och el: Mer information om tillgång till vatten och el från Åbo stads idrottstjänster.

Evenemangsområdets läge på kartan