Hamnfestivalen vid Aura

Hamnfestivalen vid Aura å med cirka 60 evenemang inleder den havsinspirerade evenemangssommaren i Åbo!

Ända sedan 2010 har Hamnfestivalen varit ett startskott på sommaren vid åstranden med ett intressant programutbud som arrangerats av Åbo stad och dess lokala samarbetspartner. I nåsta år ordnas festivalen redan för tionde gången och evenemangsutbudet kommer att vara mångsidigare än någonsin! Hamnfestivalen vid Aura å erbjuder någonting att se och uppleva för alla. De flesta av evenemangen är gratis för publiken.

Festivalen är öppen för alla Åboborna oberoende av ålder, och resenärer och människor från närliggande kommuner är också mycket välkomna att komma och förundra sig över de lokala evenemangen i Åbo. Vilket kunde vara bättre sätt att öppna sommarsäsongen än den härliga och soliga åstranden och det mångsidiga programmet som säkert innehåller någonting att göra för alla!

Också utanför Hamnfestivalen kan man i Åhamnen njuta av dagen och beundra områdets sevärdheter! Som en del av Åbos nationella stadsparkområde pryds Åhamnens landskap av kända landmärken som Harmonia-statyn, Fibonacci Sequence 1-55 ståtande i Åbo Energis torn och alla åbobornas bestående favorit Prästkragen. Också historian är nära i Åhamnen och man bekanta sig med den i både Åbo slott och i Forum Marinums sjöfartsmuseum.  Därtill finns det otaliga större och mindre sevärdheter i Åhamnen. Hittar du tillexempel alla Kurragömma-konstverkets gömda små statyer?