Motionera på webben

Att hålla igång och upprätthålla konditionen är viktigt för oss alla trots den avvikande situationen som råder. Vi har samlat tips på hur man kan träna hemma eller motionera utomhus. Videorna och instruktionerna finns listade nedan enligt åldersgrupp, längst ner finns tips på utomhusmotion för alla. Trevliga motionsstunder!

Träna hemma

För barnfamiljer

För ungdomar och vuxna

Gör nya vardagsrutiner, även då det kommer till motion. Kom ihåg att hålla pauser i ditt distansjobbande eller distansstudier genom kort pausgymnastik eller promenad. Använd trappor eller föremål hemma för att variera träningen. Nedan hittar du tips på roliga gympavideor som passar såväl kvinnor som män.

För seniorer

Fastän största delen av tiden spenderas hemma just nu, är det speciellt viktigt för äldre att upprätthålla sin funktionsförmåga. Vardagsmotion i form av hushållsarbete, gårdsarbete och lätta promenader är ett enkelt sätt att aktivera sig i vardagen. Träna kan man även göra hemma, speciellt viktigt vore det att upprätthålla benmuskulaturen. Klicka på länkarna nedan och bekanta dig med hemträningsvideor och program för seniorer.

Anpassad motion

Skador, funktionsvariation eller långtidssjukdom behöver inte vara ett hinder för motion. Anpassad motion ger glada rörelsestunder på det sätt som passar dig bäst.

Utomhusmotion

Att röra på sig utomhus gör gott för både kropp och själ! Det är dock viktigt att undvika stora folksamlingar och att beakta god handhygien.

Fler motionstips

Den motsvarande finskspråkiga sidan:

Impivaara simhalls livesändna träningspass via