Ljusstigen

Program

Ljusverken och säsongsbelysningen har publicerats på tre språk som Citynomadis Ljusstigen-kartrutt, som också fungerar på mobilapplikationen. De verk som var framme endast under evenemanget 3-6.12.2021 har raderats från kartan.

Mer information: projektkoordinator Minna Heiniö

Ljusstigen är en ljuskonsthelhet förverkligat av Åbo stad. Den är inspirerad av Åbo själv: dess berättelser, stämning och stadslandskap. Välkommen att uppleva ljusets kraft och magi mitt i den mörkaste årstiden!

Ljusstigen börjar med en stor ljushändelse som sprider sig över Åbo centrum och Gamla Åbo från 3 till 6 december 2021. Då visas hela 14 olika ljusinstallationer. Dessutom finns det gott om övrigt program: eldkonst, cirkus, dockteater och ljusorientering. Det är värt att markera denna helg i kalendern i god tid, för en sådan ljus händelse har inte upplevts i Åbo tidigare!

En del av evenemangets verk blir kvar för en längre tid vid sidan om säsongsbelysningen för att glädja de som går förbi. Ljusstigen avslutas 21-22.1.2021 i Äventyrsparken med Barnens ljusland-evenemanget.

Ljusstigen är 10 000 steg lång. Rundan kan göras på en gång men det finns tillräckligt att titta på om du vill gå den i etapper. Hela Ljusstigen med evenemang är kostnadsfri och tillgänglig och största delen av verken kan beundras fritt när det blivit mörkt.   

Ljusstigen förverkligas som en del av Utvecklandet av centrumområdet -spetsprojektet och är en del av Åbo 2021-programhelheten, det vill säga kulturhuvudstadsårets 10-års jubileumsfirande.

Bli förundrad och häpnad och upplev bekanta platser på ett nytt sätt!