LG Electronics har öppnat ett nytt forsknings- och utvecklingscenter baserat i Åbo. LG Electronics Finland Lab kommer att fokusera på utveckling inom radiofrekvenslösningar (RF) och integrerade RF-kretsar relaterade till mobila 5G-nätverk. Utöver RF-lösningar kommer centret också att inrikta sig på andra tillväxtområden såsom IoT (Internet of Things) och det smarta hemmet.

– Vi letar ständigt efter möjligheter att utöka vår FoU-kapacitet inom den trådlösa sektorn, där vi redan har en lång historia och djupgående erfarenheter, säger Dr. Skott Ahn. Kapaciteten och kunskapen som finns i vårt nya team i Åbo kommer att ha stor betydelse för oss när vi går in i 5G- och IoT-eran. Vi är otroligt stolta över att ha Finland Lab som del av vårt globala R&D-nätverk.

Det nya centret är lokaliserat i Electrocity Building i Turku Science Park. LG valde att förlägga det i Åbo då området har en stor koncentration av världsledande experter inom radiofrekvensteknik, som utvecklats genom åren som ett resultat av den stora mobilindustrin i regionen. LG planerar att investera långsiktigt i Åbo.

– LG:s beslut att öppna sitt FoU-kontor i Åbo är goda nyheter för hela staden, säger stadsdirektören Aleksi Randell, som välkomnar det globala teknikföretaget till Åbo. Framtiden för Åbos innovationskraft bygger på att företag såsom LG investerar i vår stad. Vi hoppas på ett långt och framgångsrikt partnerskap med LG.

Den finska verksamheten, kallat LG Electronics Finland Lab Oy, kommer att bli en del av LG:s globala nätverk av R&D-center och rapporterar till LG:s Chief Technology Officer Dr. Skott Ahn.

Stadsdel/Område: