Åbo erbjuder på sommaren rikligt med möjligheter att bada, trots att Samppalinna simstadion är stängd på grund av renovering. Impivaara simhall betjänar längre än normalt och öppettiderna för Kuppis utebad har både ökats och säsongen förlängts. I sommar lönar det sig också att komma ihåg de fantastiska badstränderna i Åbo.

Det lönar sig att förbereda sig för sommarsäsongen redan nu, för under laddningskampanjen 18–24.4. får du ett inträde på köpet när du laddar en serie på 10 laddningar på armbandet. Erbjudandet gäller serieladdningar för såväl Impivaara simhall som andra motionsplatser. Förhandsladdning underlättar inträdet i synnerhet till Kuppis utebad, för en kund med armband kan passera kassaköerna och gå direkt in genom porten. Laddningar kan köpas vid Åbo stads idrottscentral samt i Impivaara och Petrelius simhallar.

Serviceperioderna har förkortats

Nybörjarsimskolorna på finska för barn, som tidigare hölls i Samppalinna, hålls denna sommar i Impivaara simhall.  Impivaara simhall är öppen fram till 2.7 och stängd endast under underhållspausen 4.7–7.8. Simningarna för allmänheten i Petrelius simhall tar paus 28.5–28.8. Gymmet i Patis områdesgård är öppet varje dag kl. 6–21 hela sommaren. Områdesgårdens bassängutrymme kan reserveras fram till 31.5 samt fr.o.m. 12.9. Bassängen är stängd 1.6–21.8. och kan användas av förskolorna 22.8–11.9.

– Under sommaren utförs nödvändiga reparationer i simhallarna och då kan simhallen inte vara öppen för allmänheten. I sommar är pauserna dock så korta som möjligt, berättar chefen för badanläggningar Oskari Nummi.

Julimorgnarna är för de morgonpigga

Kuppis utebad är öppen 28–21.8. måndag till fredag kl. 8–19 och lördagar och söndagar kl. 10–19. Om det lovas mycket varmt till slutet av augusti, kan öppettiden förlängas fram till 28.8. I Kuppis motionerar fyra vattengymnastikgrupper per vecka och i juli öppnas portarna för att glädja de morgonpigga redan kl. 7.

Du kan också välja bland fem badstränder

På somrarna underhålls fem badstränder i Åbo. Av dessa har badstränderna i Ekvalla, Ispois och Saro udde en strandvakt på plats under skolornas sommarlov. På Ispois strand erbjuds bastuvännerna på bad i Åbo vinterbadare rf:s avgiftsbelagda bastu. Sötvattensbadstränderna finns i Brinkhall och S:t Marie.