Läsveckan firas igen 18.-24.4. I år samlar Läsveckan ihop läsningens olika former under temat Många vägar till berättelsen.

Läsveckan är ett riksomfattande evenemang som ordnas årligen av Läscentrum. Under veckan firar bibliotek och skolor runtom i Finland läsningen med olika jippon och händelser.
På svenska hittar du info på adressen www.lukuviikko.fi/sv/

Program på svenska

I huvudbiblioteket sparkar vi igång vår svenskspråkiga högläsningscirkel lagom under Läsveckan, tisdagen 19.4 kl. 16.30. De andra gångerna under våren är 3.5 och 17.5, alltid kl. 16.30. I högläsningscirkeln läser vi skönlitteratur på svenska. Välkommen med och lyssna eller läsa själv! Du får gärna ta med en stickning eller annat handarbete.

Dokumentärfilmen Den tillfällige diktaren om författaren Lars Huldén visas i Studion söndagen 24.4 kl. 16.00-16.45. Filmen är ingen hyllning till Huldén, däremot en resa i hans värld, i tid och rum. Filmens regissör och manusförfattare Klas Fransberg och Anci Holm är närvarande under tillfället. Dokumentären är textad till svenska. Fritt inträde. Förevisningen är gratis, alla är välkomna!

På barnavdelningen Saga ordnas en litterär maskerad fredagen den 22.4. Kom och se vilka litterära figurer som rör sig i vimlet, och klä ut dig själv till din favoritkaraktär! Maskeraden pågår hela dagen.

På fredagen läser vi dessutom sagor och berättelser på svenska i Sagas nya fantasifulla läsetält kl. 15.20 - 16.