I sommar bjuder Äventyrsparken på mycket nytt, men också gamla favoriter, fartfyllda teaterpjäser och t.o.m. en gnutta trollerisalt.

Äventyrsparkens sommar är också i år fylld av mångsidig verksamhet och teater för barn i olika åldrar. I Provkanin Koponens upplevelsecenter undersöks rymdens underverk. Upplevelsecentrets verksamhet är avgiftsfri och i huvudsak finskspråkig, passar speciellt barn i skolåldern men också yngre hittar intressanta och spännande saker att göra och lära sig om.

För en liten slant erbjuder Äventyrsparken varierande sysselsättningar, allt från en tur med Trafikstadens trampbilar till konstverkstadens hantverk och pyssel. Hoppslottet har en avgift på två euro. Med ett seriekort som kostar 18 euro blir allt ännu lite förmånligare, kortet kan också användas till vissa teaterföreställningar. En uppfriskande nyhet för i år är att också Trafikstaden får ett kafe, där kan man njuta fr.o.m. vecka 24.

Dans, cirkus och fartfylld humor

Till sommaren hör många olika föreställningar och pjäser (på finska). Bland teaterns favoriter hittar publiken igen Mimi och Kuku, Trafikstadens Maltti med gitarrkonstapeln Komppi samt trollerishowen Jokeri Pokeri Box. Föreställningen Trollkarlens hatt (Sirkusunioni) frågar sig vad som kunde tänkas hända om man hade en äkta trollkarlshatt. Det utlovas en ordentlig dos av trollerisalt som krydda i vardagen: häftiga trollkonster, skratt, dans och mycket magi.

Till sommarsäsongen hör också föreställningen Kingi Svingi med gruppen Herttakuninkaat. Jonglören Kai Kuutamo och cirkuskonstnären Kalle Lehto har i år fått förstärkning av hulahularingkonstnären och såpbubbledomptören Susanna Liinamaa. Föreställningen bjuder på både tokrolig humor och tekniskt utmanande cirkustrick.

Få ordning på Liukas Liero, Energia-Syöppö och Pasi Bakteeri

Under somrarna 2014 och 2015 blev figuren Eira bekant för Äventyrsparkens besökare. Dansföreställningen Eira, Coco och Liukas Liero handlar i år om hur Eira har problem med grannarna i sitt nya hus. Hur ska det gå när Eiras fina, gamla tiara blir stulen? Det blir att sätta ordning och reda på både höghusets alla våningar och på skurkarna. Kom med och hjälp till med att ta fast Liukas Liero! Det blir också ekomodeshow och sakerna får ett helt nytt liv när de t.ex. förvandlas till instrument.

Bekanta dig med barnens upplevelsebil (tillsvidare tyvärr bara på finska), som kommer med konst, cirkus och sysselsättning åt barnen till flera av stadens områden.

Seriekortet

Närmare information och teaterföreställningarna

Äventyrsparkens sommar

(tillsvidare tyvärr bara på finska)