Kom med och fira nyåret extra glatt på Åbo Domkyrkotorg i år! Festligheterna sammanfaller med välkomnandet av Finlands självständighets jubileumsår 2017. Utöver det traditionella programmet kommer kvällen att bjuda på ännu mer underhållande element och ta med publiken på en tidsresa genom hundra år i Finland 100-andan.

I enlighet med jubileumsårets tema Tillsammans får publiken delta i att genomföra evenemangen och föreställningarna. Med finns också smakprov på det kommande jubileumsårets program liksom självklart även överraskningsprogram.

Programmet för början av kvällen inleds kl. 18.30 med programnummer riktade till barn och barnsligt sinnade. På torget sjungs gemensam karaoke och så får vi uppleva en ljusparad, bollhavsrock, segeldans och vippdans, för vilken det reserverats vippor för de tusen första deltagarna. Början av kvällen når sin kulmen med SirkusUnions sprakande show med eldkonst och pyroteknik.

I väntan på öppnandet av jubileumsåret bjuds festfolket från och med kl. 22.30 på dans ledd av kvällens konferencier, musik, sång, videor och cirkus-eld-magi-show. Var och en kan föreviga en bildhälsning framför fotograferingsväggen

Mellan början och slutet av kvällen visas filmen En tomtesaga på storbildsskärm, liksom videor med smakprov på vad som kommer att ingå i Finland 100-programmet. Det spelas också julmusik. På Domkyrkotorget kan man hälsa på välgörenhetshästen Kiss My Turku som travar in medel för barnkliniken i Åbo. Försäljning av glögg, kakao, korv och pepparkakor kompletterar restaurangerna i närområdet och deras utbud.

Det traditionella nyårsprogrammet börjar kl. 23.00 och består av en andaktsstund i Domkyrkan, tal från domprosten och ordförande för stadsfullmäktige samt körsång på kyrktrappan. Självständighetens jubileumsår inleds kl. 00.00 med ett magnifikt blåvitt fyrverkeri som skjuts upp från Samppalinnabacken till takten av Finlandia-hymnen.