I en knapp månads tid har Medborgarrummet varit öppet i köpcentret Forum mitt i stadens kärna. Rummet har redan stått värd för flera gratisprogram. Det har under de senaste dagarna så gott som ockuperats av tyghögar, trådrullar, symaskiner, men framför allt av yrkeskunniga hantverksinstruktörer, som hjälper deltagarna att fixa trasiga eller illa sittande kläder.

Fråga mera

Åbo museicentralens Medborgarrum är en del av det officiella Finland 100 -programmet. I enlighet med tema Tillsammans är det just så man verkar här. Det går bra att bara titta in, säga sitt om ett drömmuseum eller delta i det omväxlande programmet. Programmet är sammansatt av en brokig skara producenter: föreningar, företag, konstnärer och universitet har alla anmält sina egna idéer som nu blir verklighet.

På det mångsidiga och glatt spretiga programmet finns till exempel onsdagsföreläsningar med olika teman, små utställningar om numismatik och arkitektur, dansskolan Humppa-akatemia med siktet inställt på världsrekord i humppa, och mycket mera.

Programmet är gratis och fritt för alla. Programförslag tas emot under hela våren, så hör gärna av dig om du har en idé du vill prova eller något trevligt att dela med dig.

Medborgarrummet, Forum
öppet till och med den 27 maj 2017
tis, tors–lör klo 10–18, ons kl. 10–19  

Stadsdel/Område: