Åbo filharmoniska orkester ordnar konserten Sing Along @ Hansa lördagen den 20 maj på köpcentret Hansas Hansatorg.

Sing Along @ Hansa

20.5 klo 13

Hansatorget, köpcentret Hansa

Gratis

Åbo filharmoniska orkester ordnar konserten Sing Along @ Hansa lördagen den 20 maj på köpcentret Hansas Hansatorg. Konserten dirigeras av chefsdirigent Leif Segerstam.  På scenen står också Chorus Cathedralis Aboensis och Åbo filharmoniska orkester. Publiken får uppträda som solist, och sångtexterna delas ut på konserten.

 

Publiken är välkommen att stämma upp i sång i finalen av Beethovens 9:e symfoni "Till glädjen" och i hymnen av Sibelius Finlandia. På programmet står även orkestermusik som hyllar våren och det 100-åriga Finland, till exempel Christian Sindings Frühlingsrauschen, Alexandr Skrjabins Rêverie och Björneborgarnas marsch.

 

Konserten är en del av Change-temat, som Åbo filharmoniska orkester infört 2017, och den anknyter sig till temat Tillsammans – och tillsammans bygger vi ett levande program, som är en del av Finlands 100-årsjubileum.

 

Symfonikören Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) huvudsakliga uppgift är att uppträda under gudstjänster i Domkyrkan samt att sammarbeta med Åbo filharmoniska orkester. I CCA:s breda basrepertoar ingår alla de viktigaste stora kyrkomusikverken för kör och orkester. CCA har uppträtt tillsammans med många kända finländska och utländska solister.

 

Evenemang på Facebook: https://www.facebook.com/events/672933452915335/