I slutet av augusti, 25–27.8, firar vi en av höjdpunkterna under Finland 100-jubileumsåret, Tillsammans-veckoslutet. I forneldarnas glöd ordnas det exceptionellt mycket Finland 100-program som finländare och finlandsvänner har planerat för varandra.

En del av evenemangen har planerats särskilt just för detta veckoslut. En del ordnas däremot varje år, men har Finland 100 som tema i år. De aktörer som ordnar evenemangen har sökt sig till Finland 100-programmet på eget initiativ och var och en av dem ansvarar för sitt eget program. I programmet deltar kommuner, städer, instanser inom statsförvaltningen, organisationer, föreningar, byföreningar, idrottsklubbar, företag och även aktiva privatpersoner – en enorm mängd entusiastiska människor!

Utomlands förvandlas Kungsträdgården i Stockholm till Finland 100-stadsfestivalen för hela veckoslutet. Åbo visar sig som en modern europeisk stad med hjälp av Tom of Finland, finländsk design och Ruisrock.

Samtidigt inleds en hundra dagar lång period som är fullspäckad med jubileumsårets upplevelser. Perioden kulminerar med hundraårsfödelsedagen i december.

 

Nyckelord: