Åbo stad gratulerar alla åbobor som fyller 65 år och bjuder på biljetter till motion och kultur. Brevet, som undertecknats av stadsdirektör Aleksi Randell, skickades till alla som fyller 65 år mellan den 1 juli och den 31 december 2017.

De som firade sin födelsedag i början av året har fått ett brev i februari. Allt som allt får ca 2 000 personer brevet i år.

Åbo stads fritidssektor vill överraska födelsedagsbarnen med en gåva. Med i brevet finns inträdesbiljetter till två idrottsplatsbesök, två fredagskonserter med Åbo filharmoniska orkester och en inträdesbiljett till Åbo slott.

Inträdesbiljetterna bjuder 65-åringarna på möjligheten att bekanta sig med tjänster som ingår i Seniorarmbandet.

Seniorarmbandet har tagits fram för att upprätthålla 65 år fyllda åbobors motions- och kulturhobbyer. Gratulationsbrevet påminner om att motion och kultur förbättrar hälsan och ger energi i vardagen. Regelbunden motion förebygger sjukdomar och bibehåller funktionsförmågan. Motions- och kulturhobbyer är även ett bra sätt att ta hand om sitt sociala liv.

Förbud mot direktmarknadsföring påverkar utdelningen

Posten delar ut brevet till alla förutom de personer som har förbjudit att deras uppgifter överlämnas i direktmarknadsföringssyfte eller för marknads- eller åsiktsundersökningar. De som inte har fått brevet hem kan hämta det i Impivaara simhall eller i Idrottscentralens kundtjänst, Blombergsplan 4, mot uppvisat identitetsbevis.

Nyckelord: