I presskonferensen om Åbodagen torsdagen den 14 september kl. 9.00 på restaurang Storage får man på förhand höra hurdant program Åbodagen innehåller. Antalet platser är begränsat, anmäl dig genast!

Det traditionella evenemanget i Åbo som ordnas varje år den tredje söndagen i september engagerar tusentals stadsbor, som vill ta del av de tjänster och möjligheter till fritidssysselsättning som erbjuds i hemstaden. De traditionella elementen, Henriksmarknaden, öppet hus i stadshuset och museerna samt fyrverkeriet, kompletteras i år av bl.a. öppningen av den renoverade stadsteatern, en käpphästtävling, förortsevenemang, motionsstunder samt olika rundturer på land och till havs.

Under jubileumsåret för Finlands självständighet har det funnits särskilt mycket att se, höra och uppleva i Åbo och evenemangen tar inte slut här. Under presskonferensen presenterar vi det mångsidiga programmet för Åbodagen och diskuterar även vilken betydelse firandet av en egen festdag har för stadsborna, särskilt i det nuvarande världsläget.

Anföranden under presskonferensen är Åbo stads kontaktchef Antti Kirkkola, VD för Life Style Invest Mikko Vanni, kommunikationsdirektör för Århundradets Kulturgala Jukka Suomela, marknadsföringschef för Åbo stads fritidssektor Kirsi Storckovius och VD för Turun Hippos ry Roger Johansson.

Efter anförandena serveras brunch, tillställningen avslutas kl. 11. Antalet platser är begränsat, anmäl dig snabbt, senast den 12 september till mari.puutio@turku.fi

Varmt välkommen!