Gläd dina nära och kära med kultur, motion och hantverk – ge en gåva som skapar välbefinnande!

Stadens fritidssektor bjuder på många olika julklappsidéer – gåvor som ger gott humör och piggar upp vardagen.

Museikortet är en kulturresa som varar året runt

Museikortet är en inträdesbiljett till 250 museer, från Åland till Enare. Det gäller under ett år från och med det första museibesöket. Man kan köpa Museikortet på Åbo museicentrals museer och samtidigt bekanta sig med museiaffärernas sortiment, som består av förtjusande presentartiklar och intressanta publikationer för såväl vuxna som barn.

Hantverksmuseet på Klosterbacken och museiaffären Hantvärkki inleder julsäsongen efter höstuppehållet den 25 november.

Teaterupplevelser

Teaterbiljetter till en intressant föreställning är en bra gåva. Men om du inte vet vilken stilart som faller mottagaren i smaken, kan du ge ett öppet presentkort! Åbo Stadsteaters nya produkter är även utmärkta gåvor: gläd till exempel en kultursugen vän med en kaffekopp. Presentkorten och biljetterna kan köpas utan leveranskostnader i teaterns biljettexpedition.

Åbo Stadsteaters presentkort är ett trevligt sätt att komma ihåg en teatervän.

Till musikvänner

En gemensam konsertkväll med en vän är en upplevelsefylld gåva. En av Åbo filharmoniska orkesters särskilda höjdpunkter under vårsäsongen är Vesa-Matti Loiris konsert Poetens väg den 1 och 2 februari 2018. Även ÅFO:s säsongskort är en utmärkt gåva till en musikvän. Korten säljs i Åbo kulturbutik Ars Musica samt Lippupistes försäljningsställen. Dem som helst lyssnar på musik hemma kan du komma ihåg med till exempel ÅFO:s Brahms | Segerstam-skivor, som säljs i Ars Musica.

Vesa-Matti Loiri uppträder med Åbo filharmoniska orkester under vårsäsongen. 

Julpyssel för hela familjen

I Äventyrsparkens julljusverkstad och ateljé kan du enkelt och förmånligt tillverka personliga gåvor. Yngre barn behöver hjälp av en vuxen, särskilt vid tillverkning av ljus. Ljusverkstäderna anordnas i Äventyrshuset på söndagar från den 26 november till den 17 december kl. 11–16 samt måndagen den 11, onsdagen den 13 och torsdagen den 14 december kl. 15–19.30 (två ljus 2,50 €, fyra ljus 5 €). På söndagar från den 19 november till den 17 december pysslar man i julateljén bland annat julkort, tomtar och prydnader. Pris: från 2,50 €/person.

Utöver Äventyrsparken anordnas de populära ljusverkstäderna bland annat i Vimma och på Kurala Bybacke.

Ge självgjorda gåvor

I Vimmas öppna verkstäder kan man trycka presentpapper och kort, vika pappersstjärnor, göra sugrörsmobiler eller tillverka brasrosor. Ingen förhandsanmälan. Avgiftsfritt med ungdomskort, under 29-åriga 2 €, vuxna 6 €. Därtill kommer en liten materialavgift. Även ett presentkort på fem besök i Vimmas öppna konstverkstäder under våren passar utmärkt i julklappssäcken. Vuxna 22 €, under 29-åriga 8,50 €.

I verkstaden i Vimma tillverkas den 16 december brasrosor, som gör det enklare att tända veden.

Motion i julklapp

Både små och stora vattenälskare uppskattar ett armband som har laddats med tio simhallsbesök. Dessutom blir vuxna glada över en gåva som anknyter till gymmet eller vattengymnastiken. Säsongskorten Leidit liikkeellä, Kuntokonkarit och Hikinen tusina är trevliga gåvor till vuxna. I grupperna kan man bekanta sig med olika motionsformer. Säsongskorten för våren börjar säljas den 11 december. Gåvorna kan köpas bland annat i kundtjänsten vid Åbo stads idrottscentral och på Impivaara simhall. Endast normalt prissatta produkter kan köpas som gåva.

Motionsgåvorna kan köpas vid Åbo stads idrottscentral.

 

Nyckelord: