Herrarnas och damernas semifinal- och finalmatcher i finska cupen spelas den 5–7 januari i Kuppis bollhall i Åbo. Cupfinalerna är det första stora idrottsevenemanget som ordnas i den splitternya hallen.

Under tre dagar samlar finska cupen topplagen inom finsk volleyboll till Kuppis bollhall för att avgöra mästerskapet. Under finalveckoslutet ser vi sex spännande matcher.

Fredagen den 5 januari går damernas semifinaler av stapeln. På trettondagen den 6 januari spelas herrarnas semifinaler, varefter dagen kulminerar i damernas final. Söndagen den 7 januari avgörs herrarnas mästerskap.

- Det känns fint att få ordna cupfinalerna i en ny hall som är särskilt avsedd för bollspel! Det är intressant att se hur hallen fungerar både med tanke på spelandet och själva evenemanget. Det är utan tvekan mest givande att se på volleyboll från läktaren, och därför vill vi hälsa alla familjer i området välkomna att njuta av upplevelserik toppsport, sammanfattar Finska Volleybollförbundets vd Keijo Säilynoja.

Man hoppas att hallen med alla sina 2768 platser är fullsatt vid det första evenemanget. Volleybollen, en gren som genomsyras av en god kämparanda, lämpar sig för publik i alla åldrar.

- Vi uppmuntrar alla att komma och heja på lagen även längre ifrån! Publiken på finska cupen är de första som får njuta av fantastisk spelstämning i den modernaste bollhallen i Finland, entusiasmerar Markus Kalmari, direktör för idrottstjänster på Åbo stad.

Resultaten från de sista semifinalerna i finska cupen klarnar den 13 december och då vet man vilka lag som kommer att spela i mästerskapsmatcherna i Åbo. Semifinalparen lottas under december. Förra året vann Vammalan Lentopallo herrarnas klass och LP Viesti damernas klass i finska cupen.

Biljettförsäljningen till finalveckoslutet är igång på adressen www.ticketmaster.fi

Biljetter till matcherna kan också köpas på Kuppis bollhall då hallen har öppet hus den 3 januari kl. 17–19.

Tidtabell för finalveckoslutet

Fredag 5.1.2018
16.30 Damernas semifinal 1 HPK – LP Viesti
19.00 Damernas semifinal 2 Oriveden Ponnistus – Pölkky Kuusamo

Lördag 6.1.2018
12.00 Herrarnas semifinal 1
15.00 Herrarnas semifinal 2
18.00 Damernas finalmatch

Söndag 7.1.2018
14.00 Herrarnas finalmatch

Bild: Lentopalloliitto / Markku Mäkinen