Våren fortskrider och utebadens sommarsäsong närmar sig. Vid Samppalinna utebad är förberedelserna inför sommaren i full gång. Samppalinna utebad öppnar måndagen den 14 maj och håller öppet ända till den 30 september. Kuppis utebad öppnar den 4 juni om vädret tillåter och håller öppet ända till den 12 augusti.

Mer information:

Samppalinna utebad har renoverats utifrån erfarenheterna och responsen från i somras. Till glädje för barnen ska barnbassängens gamla rutschbana monteras på nytt. Tack vare renoveringen är basturna nu användarvänligare och säkrare än tidigare. För kunder med rullstol finns en beställningsbastu som man kan boka genom att ringa badvakterna på numret 040 548 5739.

 – I omklädningsrummen för både män och kvinnor har en skåprad bytts ut mot större skåp och en annan rad mot skåp med två fack. Dessutom har omklädningsrummen nu hårtorkar, fler bänkar, toalettbord, eluttag och skohyllor samt bättre krokar än tidigare, berättar chefen för simanläggningar Eeva Haapanen.

Huruvida vårrenoveringen av Kuppis utebad blir färdig i tid beror på vädret under resten av våren. Utöver vårrenoveringen gör man även omklädningshytterna mer privata och lägger till bänkar i området.

– Nu får vi bara hoppas att det blir fint sommarväder och att vi slår vårt tidigare besökarrekord, konstaterar Eeva Haapanen.

Brett utbud av vattengymnastik

Anmälningstiden till alla simskolor under sommaren börjar den 9 maj. Man kan anmäla sig via webbtjänsten. I juni ordnar man nybörjarsimskolor för barn och vuxna i Impivaara simhall, och i juli anordnas nybörjarsimskolor för barn i Samppalinna.

I Samppalinna vattengympar man den 5 juni – 28 augusti på tisdagsmorgnar kl. 7.00–7.45. Den raska vattengymnastiken hålls i den grundare delen av bassängen där man bottnar. I Kuppis ordnas vattengymnastik den 4 juni–11 augusti på måndagar kl. 19.30–20.15, på onsdagar kl. 8.15–9.00, på torsdagar kl. 19.30–20.15 och på lördagar kl. 9.15–10.00. Lektionerna är intensiva, och eftersom de hålls i den djupare delen av den stora bassängen, använder deltagarna flytbälte. Man behöver inte anmäla sig till vattengymnastiken. Pris: inträdesavgift + 2,50 euro.

Hela sommaren med en laddning

Man kan redan nu förbereda sig för utebadssäsongen med en förmånlig utebadsladdning, som ger inträde till Kuppis och Samppalinna utebad en gång per dag under hela sommarsäsongen. Från den 16 april till den 13 maj säljs laddningen till förmånligare förhandspris: 130 euro för vuxna, 80 euro för rabattgrupper och 64 euro för barn (+ en armbandsavgift på 8 euro). Normalpriserna för utebadsladdningen är 150/100/80 euro.

Nyckelord: