Kuppis utebads förberedelser inför sommaren på slutrakan. –Det höga grundvattnet försvårade länge reparationsarbetet av den 25 meter långa bassängen men i tisdags kunde vi börja fylla bassängerna, berättar chefen för simanläggningarna Eeva Haapanen.

Ytterligare information:

Om och när förberedelserna framskrider på önskat sätt är kunderna välkomna till Kuppis utebad från och med måndagen den 4.6.2018 kl. 9. Under den första veckan lönar det sig emellertid att vara beredd på att den parkeringsplats på Blombergs plan som normalt är parkeringsplats för utebadet helt eller delvis används av evenemanget Suomi Gymnaestrada 4–11.6.

Utebadet är öppet måndag–fredag kl. 9–19 och veckoslut kl. 10–19 fram till den 12 augusti, med undantag för midsommaren. Simtiden fortsätter ännu en halvtimme efter att porterna stängts.

Badvattnet alltid varmt

Kuppis utebad passar särskilt bra för barnfamiljer. Det 27 grader varma vattnet känns bra också under kyligare sommardagar, och i den stora 50-metersbassängen finns det gott om rum för hela familjen. I plaskbassängen finns en liten rutschbana för familjens minstingar. De större barnen njuter av den 14 meter långa rutschkanan. Dessutom finns det en lekplats, en gräsmatta för fri samvaro och en kiosk som säljer läskedrycker och söta och salta tilltugg. Du kan också ta med dig egen matsäck, men inga alkoholdrycker. Kuppis utebad är rökfritt.

För konditionssimning och vattenlöpning finns det både en 50-metersbassäng och en djupbassäng. Det finns ingen bastu i Kuppis. De låsbara skåpen fungerar med 50-centsmynt.

På Kuppis utebad finns duschar och ett hinderfritt omklädningsrum med dusch och handikapptoalett. Handikapparkeringen finns framför Kuppispaviljongen och man kommer in med rullstol bredvid kassan. I 50-metersbassängen finns en ramp som gör det enklare för rörelsehindrade att ta sig ner i bassängen.

Vattengympa fyra gånger i veckan

Den populära vattengympan på Kuppis utebad ordnas den 4 juni–11 augusti måndagar kl. 19.30–20.15, onsdagar 8.15–9, torsdagar kl. 19.30–20.15 och lördagar kl. 9.15–10. Gympan hålls i rask takt i den djupa ändan av den stora bassängen. I gympan används vattenlöpningsbälten eller annan utrustning. Du ska dock kunna simma hjälpligt. Ingen förhandsanmälan behövs. Utöver inträdesavgiften uppbärs en instruktörsavgift på 2,5 euro.  Förutom i Kuppis erbjuds vattengymnastik också i Samppalinna utebad på tisdagar kl. 7–7.45.

Med armband behöver du inte köa

När du laddar motionsarmbandet med inträdesavgifter redan på förhand slipper du kassaköerna och kan gå direkt in genom porten. Du kan sköta laddningsärenden också i Åbo stads idrottscentrals kundbetjäning vardagar kl. 8.15–16.

En laddning på 10 gånger till utebaden kostar 40 euro, 24 euro för rabattgrupperna och för barn (4–16-åringar) . Engångsavgiften är för vuxna 5,5 euro, för rabattgrupperna 3,5 och för barn (4–16-åringar) 3 euro. Familjebiljetten kostar 13 euro.