Söndag 12.8 säger vi hej då till sommarsäsongen vid Kuppis utebad. Det går ännu att simma utomhus vid Samppalinnas utebad till söndagen 30.9. Då Kuppis stängs inleds simhallssäsongen. Impivaara simhall öppnar dörrarna måndag 13.8 och Petrelius simhall måndag 27.8.

– Att fortsätta hålla Kuppis utebad öppet diskuterades och förbereddes preliminärt. Väderprognosen för nästa vecka är verkar dock så instabil att det inte är vettigt att förlänga perioden. Det kommer färre kunder på regniga dagar, och antalet besökare har redan klart minskat när temperaturen har sjunkit. Också misstankar om bakterier har bidragit till att stänga utebadet på söndag som bestämt redan på våren, säger Eeva Haapanen, chef för siminrättningar.

Alla simhallar har servats och reparerats under sommarpausen. I Impivaara har man bl.a. förnyat fogningar, bastuugnarna i männens bastur har bytts, ångbasturnas ångkokare har förnyats, rutschbanan har servats och det finns nya cykelställningar på gården. Petrelius simhalls mäns bastu har förnyats och det finns kiosk- och kaffeautomater i hallen. Paattis områdeshus gym har utvidgats.  

Handledda lektioner och kurser

I Impivaara simhall erbjuds handledda lektioner och kurser (på finska) med början 3.9. Anmälningstiden för åbobor börjar onsdag 15.8 kl. 12 och för andra fredag 17.8. Anmälningstiden för kurserna i oktober-december börjar för åbobor ons. 26.9 kl.12.

Vattengymnastiken i Impivaara och Petrelius simhallar fortsätter som vanligt från och med 3.9.