Julklappar kan innehålla kultur, motion, konsthantverk – välmående!

Stadens fritidstjänster erbjuder mångsidiga alternativ för julklappssäcken – gåvor som ger ett gott humör och uppfriskning till fritiden.

Ge en konsertupplevelse i julklapp

Åbo filharmoniska orkesters vårsäsong avslutas med konsertföreställningar av Richard Strauss magnifika opera Salome den 16. och 17.5 kl. 19 i Åbo konserthus. Salomes roll spelas av Anu Komsi, en av landets mest internationella koloratursopranstjärnor. Verket är en mäktig avslutning på maestro Leif Segerstams framgångsrika överkapellmästarsäsong. Ge en upplevelsemässig gåva, biljetter till Salome säljs nu!

Richard Strauss berömda opera Salome väcker känslor med sitt modiga ämne och tonspråk.

Öppet presentkort till stadsteatern

Teaterbiljetter till en intressant föreställning är en bra gåva. Men om du inte vet vilken stilart som faller mottagaren i smaken, kan du ge ett öppet presentkort! Åbo Stadsteaters nya produkter är även utmärkta gåvor: gläd till exempel en kultursugen vän med en kaffekopp. Presentkorten och biljetterna kan köpas utan leveranskostnader i teaterns biljettexpedition.

Åbo Stadsteaters presentkort är ett trevligt sätt att komma ihåg en teatervän.

Paketera in en kulturresa eller 101 föremål

Gör någon glad med en gåva som tar mottagaren på en årslång kulturresa till 280 museer. Eller med ett paket som innehåller information om 101 föremål och ett spel om 30 föremål. Museikort säljs i Åbo museicentrals museer. Samtidigt kan du se utbudet i museibutikerna där det finns underbara gåvor och intressanta publikationer. Museibutiker hittar du på Apoteksmuseet, gården Qwensel, Hantverksmuseet på Klosterbacken, Åbo slott och WAM.

Museicentralens minnesspel 30 föremål och 101 föremål-verk utgör ett trevligt paket tillsammans.

Motion i julklapp

Små och stora vattendjur kommer att tycka om ett armband med 10 simningsbesök. Vuxna kommer även att glädja sig åt ett armband med besök till gymmet eller vattengymnastik. En rolig gåva är säsongskort till Leidit Liikkeellä (Damer på gång) eller Kunnon äijät (Motion för män). Säsongskorten för våren börjar säljas på onsdag den 12 december. Gåvorna kan köpas bland annat i kundtjänsten vid Åbo stads idrottscentral och på Impivaara simhall. Endast normalprissatta varor kan köpas som gåva.

En rörande gåva gläder under en lång tid.

Julpyssel tillsammans med barnen

I Äventyrsparkens ljusverkstad och julateljé kan du enkelt och förmånligt tillverka personliga gåvor och prydnader. Yngre barn behöver hjälp av en vuxen, särskilt vid tillverkning av ljus. Ljusverkstäderna anordnas i Äventyrshuset på söndagar från den 25 november till den 16 december kl. 11–16 samt måndagen den 10.12, onsdagen den 12.12 och torsdagen den 13 december kl. 15–19.30 (två ljus 2,50 €, fyra ljus 5 €). På söndagar från den 18 november till den 16 december kl. 11–16 pysslar man i julateljén bland annat med julkort, tomtar och prydnader. Pris: från 2,50 €/person. Handledning på finska.

Utöver Äventyrsparken anordnas ljusverkstäder bland annat i Vimma och på Kurala Bybacke.

En handgjord gåva får en på gott humör

På ungdomens konst- och aktivitetshus Vimmas julverkstad kan man tillverka vackra långa ljus eller färga ljus köpta från butiken så att de passar ihop med mottagarens personlighet. I verkstäder kan du forma äggkartonger till vacker tändved i form av en ros som kan användas i öppna spisens, bastuns eller baljans eldstäder. I öppna julverkstaden kan du pyssla med gåvopåsar och paketkort samt tillverka såpor och himlar av sugrör. Handledning på finska.

Nyckelord: