På Åbo stadsmiljösektorns kundtjänst Åboservicen kan man fr.o.m. 28.1 sköta ärenden som berör byggnadsinspektion. Kunderna som önskar ett möte med tillståndsarkitekter, granskningsingenjörer och hortonomer under mottagningstid hänvisas fortfarande till byggnadsinspektionen på Puolalagatan 5, 2:a våningen.

I början av år 2018 sammanslogs Åbo stads fastighetssektor och miljösektor till stadsmiljösektorn. I fortsättningen erbjuds den nya sektorns kundtjänst och handledning som anknyter till byggande på ett och samma ställe, Åboservicen.

Från Åboservicens kundtjänst får kunden råd och anvisningar för byggandet också när det gäller tomt- och planärenden. Därtill är det nu även möjligt att få arkitektritningar och planer, såsom konstruktions-, ventilations- samt vatten- och avloppsritningar, från samma ställe ifall de finns i stadsarkivet eller i byggnadsinspektionen.

Kunderna som önskar ett möte med tillståndsarkitekter, granskningsingenjörer och hortonomer under mottagningstid hänvisas fortfarande till byggnadsinspektionen på Puolalagatan 5, 2:a våningen. 

www.turku.fi/sv/kontor/aboservicen