Våren fortskrider och utebadens sommarsäsong närmar sig. Samppalinna utebad öppnar måndagen den 6 maj och håller öppet ända till Åbodagen, den 15 september. Kuppis utebad öppnar den 3 juni om vädret tillåter och håller öppet ända till den 11 augusti. Med en utebadsladdning kan man bada förmånligt på utebaden under hela sommaren.

 

Mer information:

 

Till Samppalinnas onsdagsmorgnar har det tillsatts en servicetid fram till kl. 10 och fredagskvällarna har förlängts med en timme. Kassan på utebadet har öppet måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 6–20, onsdagar kl. 10–20 och under veckoslut kl. 8–19. Badtiden fortsätter ännu en halvtimme efter att kassan stängts.

Huruvida vårrenoveringen av Kuppis utebad blir färdig i tid beror på vädret under resten av våren. Målet är att kunna öppna Kuppis utebad 3.6.
Kassan på utebadet har öppet måndag–fredag kl. 9–19 och under veckoslut kl. 10–19 fram till den 11 augusti, med undantag för midsommaren. Badtiden fortsätter ännu en halvtimme efter att kassan stängts.

Brett utbud av vattengymnastik

Anmälningstiden till alla sommarens simskolor börjar den 8 maj kl. 12. Anmälan görs via webbtjänsten:

 I juni ordnas nybörjarsimskolor för barn och vuxna i Impivaara simhall, och i juli anordnas nybörjarsimskolor för barn i Samppalinna. Samtliga kurser leds på finska.

I Samppalinna vattengympar man den 4 juni–27 augusti på tisdagsmorgnar kl. 7–7.45. Den raska vattengymnastiken hålls i den grundare delen av bassängen där man bottnar. I Kuppis ordnas vattengymnastik den 3 juni–10 augusti på måndagar kl. 19.30–20.15, på onsdagar kl. 8.15–9, på torsdagar kl. 19.30–20.15 och på lördagar kl. 9.15–10. Lektionerna är intensiva eftersom de hålls i den djupare delen av den stora bassängen där deltagarna använder flytbälte. Handledningen sker på finska. Man behöver inte anmäla sig på förhand till vattengymnastiken. Pris: inträdesavgift + 2,50 euro.

Hela sommaren med en laddning

Redan nu kan man förbereda sig för utebadssäsongen med en förmånlig utebadsladdning, som ger inträde till Kuppis och Samppalinna utebad en gång per dag under hela sommarsäsongen. Från den 1 april till den 21 april säljs laddningen till ett förmånligare förhandspris: 89 euro för vuxna, 59 euro för rabattgrupper och 49 euro för barn (+ en armbandsavgift på 8 euro). Från den 23 april till den 5 maj säljs laddningen till förhandspris 120/80 och 64 euro. Från 6 maj är normalpriserna för utebadsladdningen är 150/100/80 euro

Innan Samppalinna öppnas kan man köpa en förmånlig utebadsladdning: