Kuppis utebads förberedelser inför sommaren är på slutrakan.

I renoveringsarbetet har man stött på liknande utmaningar som tidigare, men bassängernas påfyllning kunde påbörjas på torsdagen 23.5.

– Utförandet av skarvnings- och målningsarbetet har störts av grundvatten som tränger upp genom fogarna. Som tur är fick vi arbetet klart i sista stund och kunde börja tappa vattnet i tid. Om allt går bra, lyckas vi öppna utebadet enligt det planerade tidsschemat, berättar chefen för simanläggningarna Eeva Haapanen.

Om och när förberedelserna framskrider på önskat sätt är kunderna välkomna till Kuppis utebad från och med måndagen den 3.6 kl. 9. Utebadet är öppet måndag–fredag kl. 9–19 och veckoslut kl. 10–19 fram till den 11 augusti, med undantag för midsommaren. Badtiden fortsätter ännu en halvtimme efter att portarna stängts.

Badvattnet alltid varmt

Kuppis utebad passar särskilt bra för barnfamiljer. Det 27 grader varma vattnet gläder även under kyligare sommardagar, och i den stora 50-metersbassängen finns det gott om rum för hela familjen. I plaskbassängen finns en liten rutschbana för familjens minstingar. De större barnen njuter av den 14 meter långa rutschkanan. Dessutom finns det en lekplats, en gräsmatta för fri samvaro och en kiosk som säljer läskedrycker och söta och salta tilltugg. Du kan också ta med dig egen matsäck, men inga alkoholdrycker. Kuppis utebad är rökfritt.

För konditionssimning och vattenlöpning finns det både en 50-metersbassäng och en djupbassäng. Det finns ingen bastu i Kuppis. De låsbara skåpen fungerar med 50-centsmynt som pant.

På Kuppis utebad är duscharna placerade utomhus och ett hinderfritt omklädningsrum med dusch och handikapptoalett. Handikapparkeringen finns framför Kuppispaviljongen och man kommer in med rullstol bredvid kassan. I 50-metersbassängen finns en ramp som gör det enklare för rörelsehindrade att ta sig ner i bassängen.

Vattengympa fyra gånger i veckan

Den populära vattengympan på Kuppis utebad ordnas den 3 juni–10 augusti måndagar kl. 19.30–20.15, onsdagar 8.15–9, torsdagar kl. 19.30–20.15 och lördagar kl. 9.15–10. Gympan hålls i rask takt i den djupa ändan av den stora bassängen. I gympan används vattenlöpningsbälten eller annan utrustning. Du ska dock kunna simma hjälpligt. Ingen förhandsanmälan behövs. Utöver inträdesavgiften uppbärs en instruktörsavgift på 2,5 euro. Förutom i Kuppis erbjuds vattengymnastik också på Samppalinna utebad på tisdagar kl. 7–7.45.

Med armband behöver du inte köa

När du laddar motionsarmbandet med inträdesavgifter redan på förhand slipper du kassaköerna och kan gå direkt in genom porten. En laddning på 10 gånger till utebaden kostar 40 euro, 24 euro för rabattgrupperna och för barn (4–16-åringar). Engångsavgiften är för vuxna 5,5 euro, för rabattgrupperna 3,5 och för barn (4–16-åringar) 3 euro. Familjebiljetten kostar 13 euro.

Ett specialerbjudande för motionsarmbanden är ett inträde på köpet då man köper en 10 gångers laddning. Erbjudandet är i kraft fram till 2.6. Du kan sköta laddningsärenden även på Impivaara simhall, Samppalinna utebad, på caféet i Kuppis Bowlinghall och på Åbo stads idrottscentrals kundbetjäning under vardagar.