På fredag 10:e januari träder ett begränsat körförbud i kraft på Aurabron. Samtidigt specificeras det redan tidigare utfärdade genomfartsförbudets giltighetstid. Målet är att göra kollektivtrafiken smidigare i centrum.

Det fastställda körförbudet på Aurabron träder i kraft fredagen den 10:e januari. Trafikmärken och skyltar berättar om körförbudet och genomkörningen i centrum.

Körförbudet signaleras med trafikmärken och skyltar på bägge sidor om bron. Dessutom finns skyltar utplacerade på de gator som leder till bron: Brahegatan, Eriksgatan, Kaskisgatan, Slottsgatan, Östra Strandgatan och Tavastgatan.

Enligt stadsmiljönämndens beslut berör körförbudet andra än bussar, taxibilar, cyklar och lastbilar. Körförbudet gäller vardagar kl. 7-9 på morgonen och kl. 15-17 på eftermiddagen.

I samband med detta ändras det redan tidigare utfärdade genomfartsförbudet till att sammanfalla med giltighetstiderna för körförbudet på Aurabron.

Med körförbudet eftersträvar man att göra kollektivtrafiken smidigare i sådana situationer var kollektivtrafiken tvingas åka undantagsrutter på grund av den underjordiska parkeringen som byggs vid Salutorget. Effekterna av körförbudet utvärderas om sex månader.

Stadsmiljönämndens beslut om körförbudet kan läsas här (på finska).

Centrumområdets genomkörningsförbud.