Preventivrådgivningen flyttar från Tallbacken till nya utrymmen på Tavastgatan 10. Verksamheten på Tavastgatan startar den 6.2.2020. Preventivrådgivningen är stängd under flyttningen den 3.–5.2.2020.

Tidsbokning per telefon till preventivrådgivningen:
må - to kl. 8.00 - 15.00, fr kl. 8.00 - 14.00,
tfn 02 266 2623 eller
via ehälsoservice: turku.fi/ehalsoservice

Preventivrådgivning fr.o.m. 6.2.2020
Tavastgatan 10, 4. vån.
20500 Åbo

 

Då avgiftsfria preventivmedel började erbjudas till Åbobor under 25 år fr.o.m. december ifjol har preventivrådgivningen fått många nya kunder och mängder av telefonsamtal. I de nya utrymmena kan kunderna betjänas bättre än tidigare. Exempelvis påbörjar den nyanställda personalen nu sitt arbete.     

- Preventivrådgivningen får nu mer moderna och större utrymmen. Den nya personalen, en hälsovårdare, två närvårdare och en läkare, börjar arbeta på Tavastgatan berättar preventivrådgivningens avdelningsskötare Terhi Sui.  

Dessutom tas en anmälningsautomat i bruk, som gör det snabbare att anmäla sig till mottagningen. Det är också lätt att komma till utrymmena på Tavastgatan. Samarbetet med studerandehälsovården intensifieras då utrymmena är belägna intill studerandehälsovården. Kontorsarbetet som berör verksamheterna kan på så vis sammanslås.

Telefontiden till preventivrådgivningens tidsbokning utökades redan då man började erbjuda de avgiftsfria preventivmedlen.

Då man började erbjuda avgiftsfria preventivmedel till Åbobor under 25 år i december förra året kom det över 150 telefonsamtal till preventivrådgivningen per dag.  

- Antalet samtal har stabiliserats nu i januari till i medeltal 60 samtal per dag. Fortfarande finns det dock dagar med rusning till telefontjänsten. De första lediga mottagningstiderna finns nu i februari-mars beroende på orsaken till besöket, berättar Sui.