STEAM Turku efterlyser för andra gången en idétävling, som är öppen för Sydvästra Finlands barn och ungdomar inom småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och andra stadiet. Målsättningen är att deltagarnas tävlingsbidrag skall bestå av konkreta förslag på åtgärder som kan vidtas för att förbättra situationen i Östersjön och Skärgårdshavet.

Vårt gemensamma och angränsande hav, Östersjön, är både unikt och värdefullt. För närvarande är övergödning det största miljöproblemet i Östersjön. Därtill ökar klimatförändringen övergödningens effekter i havet. De barn och ungdomar som deltar i STEAM juniors idétävling har således även i år uppgiften att lösa en av mänsklighetens och jordklotets största utmaningar: att hitta på konkreta lösningar för att förbättra situationen i Östersjön och Skärgårdshavet.

Tävlingen är öppen för alla barn och ungdomar inom Åbo stads småbarnspedagogik, grundläggande utbildning och andra stadiet, samt läroanstalterna inom Sydvästra Finlands område. Tävlingsbidragen ombeds sändas in i videohälsningsformat.

Vinnarna i STEAM juniors idétävling presenteras på prisutdelningsgalan som hålls i maj.

Bekanta dig med idétävlingen >>
Informationsvideons innehåll är textat på svenska, finska och engelska. (Välj textningsalternativ via videons inställningar).

www.turku.fi/sv/steam-abo