Åbo stadsbiblioteks utbud på säsongskort ökar igen tack vare nya samarbetspartners. I fortsättningen kan man på huvudbiblioteket låna säsongskort till Åbo museicentral, till Äventyrsparken, till Åbo stads motionstjänster samt till Metsämäki travbana.

- Säsongskort är ett riksomfattande fenomen och på olika håll i Finland erbjuds de mest varierande säsongskort. Också här i Åbo är korten utlånade så gott som hela tiden. Fint att det nu dessutom finns verksamhet riktad till barn i.o.m. att Äventyrsparken är med. Jag är bergsäker på att också de här korten genast går till utlåning. Vi tar också in nya säsongskort till vårt utbud i fall nya aktörer visar intresse för samarbete, säger Rebekka Pilppula, direktören för bibliotekstjänster.

Med Åbo museicentrals säsongskort kan kunden besöka museicentralens samtliga museer: Apoteksmuseet och det Qwenselska huset, Biologiska museet, Klosterbacken (öppnar först i början av maj), Åbo slott och WAM. Kunden kan låna ett kort åt sig själv och ett åt en vän.

Äventyrsparkens säsongskort ger inträde till parkens teaterföreställningar. Under våren finns det nio stycken föreställningar. Med ett säsongskort kan en vårdnadshavare och ett barn besöka en teaterföreställning.

Åbo stads idrottstcentral erbjuder säsongskorten Leidit liikkeellä (damer under 65 år), Kunnon äijät (herrar under 65 år) och Kuntokonkarit (damer och herrar över 65 år). Med dessa kort kan kunden under en vecka bekanta sig med så många motionstimmar som hen vill under en veckas tid.  Med Metsämäki säsongskort kan kunden besöka en travtävling en gång under kalenderåret. Metsämäki säsongskort finns att låna även på närbiblioteken.

För de nya säsongskorten gäller samma regler som för de gamla. För att låna behöver kunden ha giltigt bibliotekskort.

Låneregler för säsongskort:

  • kunden får låna ett säsongskort endast en gång under vårsäsongen (säsongskortet till Metsämäki  kan lånas en gång under år 2020)
  • inga reserveringar eller omlån
  • utlåning och återlämning på samma ställe
  • lånetiden för idrotts-, motions- och museisäsongskorten är 7 dygn
  • lånetiden för teater- och konsertsäsongskort tar slut dagen efter föreställningen/konserten
  • kortens tillgänglighet kan kontrolleras på adressen vaskikirjastot.fi med sökordet kausikortti.

Vårens teaterföreställningar i Äventyrsparken:

sö 16.2 kl. 15 Teatteri Mokkelo: Mitä vaan ja kaikkee!
fr 21.2 kl. 15 Mimi ja Kuku
sö 1.3 kl. 15 Linnateatteri: Tatu ja Patu syömään!
sö 8.3 kl. 15 Tunnebongari
sö 15.3 kl. 15 Lastenteatteri Kurnuttava Sammakko: Pää tyynyyn!
sö 22.3 kl. 15 Vahtikoira karkuteillä
sö 29.3 kl. 15 Leijonadisko
sö 5.4 kl. 15 Linnateatteri: Tatu ja Patu syömään!
sö 12.4 kl. 17 Race Horse Company: Chevalier