På grund av undantagssituationen som orsakats av coronaviruset har Åbo stads ungdomstjänster börjat betjäna unga elektroniskt på många olika sätt.

Ungdomsarbetarna erbjuder sina kunder samtalsstöd och aktiviteter i den virtuella världen. Vem som helst kan ta kontakt, om vad som helst genom att ringa, skicka textmeddelande eller WhatsApp-meddelande. Samtalen är konfidentiella och man kan samtala på finska, och med en del arbetare även på svenska, engelska, spanska och arabiska. Ungdomsarbetarna kan kontaktas må, ons-fre kl. 12-19. Ungdomsarbetarna erbjuder ungdomarna sällskap, samtal, idéer på saker att göra, läxhjälp motivationshjälp mm. med en trygg, lyssnande och förstående vuxen. 

Ungdomsarbetarnas arbetstelefonnummer

De ungas konst- och aktivitetshus Vimma samt Rock Academy-verksamheten börjar streama livespelningar från Vimmas scen. Tanken är att streama program under några kvällar i veckan. Även andra band än Academys band är välkomna att uppträda.
Dessutom har Rock Academy flyttat sin basverksamhet till nätet, så att de band som är med i verksamheten får sin musik producerad på distans och även feedback och läxor ges elektroniskt.

Tilläggsinformation: Verksamhetsledare Tomi Arvas, tfn. 050 554 6118


Medan lokalerna i De ungas konst- och aktivitetshus Vimma är stängda fungerar Vimmas kundbetjäning per telefon och e-post vardagar kl. 9-16, tfn. 022623129/ vimma@turku.fi
Vimma betjänar vardagar också på Instagram: @vimmaturku och på Facebook: @toimintatalo.vimma. I kanalerna på social media besvarar man kundernas eventuella frågor. RadioVimma kan höras på nätet. Radion har också en egen Facebookkanal.
Det finns planer på att också göra enkla händiga tips för kunderna och dela dem på Vimmas Instagramkonto.

Ungdomstjänsternas kundbetjäning kan nås per telefon och e-post vardagar kl. 9-16, tfn. 02 2623 112/ nuoriso.varaukset@turku.fi

Tilläggsinformation: Verksamhetsledare Miia Sankari, tfn. 044 907 2985

Centret för barnkultur Äventyrsparken delar med sig av tips och aktiviteter för hemmadagarna på sina Instagram- och Facebookkonton.

Informations- och rådgivningstjänsten Ung i Åbo betjänar sina kunder per telefon och via WhatsApp samt per e-post nuortenturku@turku.fi må kl. 12-18 och ons-fre kl. 12-16. Från Ung i Åbo kan du fråga bl.a. om sommarjobbsansökan, boende och fritidsmöjligheter samt om övriga saker du funderar på. Tjänsten är riktad till under 30-åringar.

Åbo stads och dess samarbetspartners uppsökande ungdomsarbete är också anträffbara per telefon och e-post: etsivat@turku.fi .