Aktivitet, kreativitet, rörlighet och ett gott humör är alltid viktigt att upprätthålla på olika sätt, men särskilt i dessa undantagsförhållanden. I denna nyhet har vi samlat Åbo stads fritidssektors virtuella evenemang och tjänster, bekanta dig med utbudet!

Det finns digitala tjänster tillhanda såväl på nätet som via telefonen. Sidorna uppdateras kontinuerligt medan situationen utvecklas, så det lönar sig att hålla ögon och öron öppna.

Kaffesällskap och kultur från stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket erbjuder möjligheten till gemenskap: det hålls gemensamt morgonkaffe varje morgon på Instagram Live. Via OmaKirjasto kan du delta i allsångsstunder och höguppläsningar. Nätbiblioteket betjänar fortfarande och ger lästips, trots undantagsläget.

Museerna erbjuder tidsfördriv

Är du intresserad av Åbo slotts byggnadsskeden, medeltida inslag eller 1800-talets stadsliv? Genom museernas ljudguidningar kan du ta dig på en traditionell guidad rundvandring i valfritt museum.

Du kan lyssna på ÅFO:s nätkonserter till exempel under en promenad. Bild: Hilkka Pirttijärvi

Gå på virtuella konserter

Åbo filharmoniska orkesters konserter ljuder nu på distans. I arkivet finns ett brett utbud av tidigare nätkonserter och nya kammarkonserter spelas in under våren. Dessutom finns det roliga spel med musiktema på ÅFO:s sidor (på finska).

Ungdomstjänsterna dök in i den digitala världen

Ungdomsarbetarna är anträffbara i flera kanaler på sociala medier, och givetvis även traditionellt genom att ringa eller sms:a. Du kan få läxhjälp, tips på aktiviteter, motivation och svar på frågor samt sällskap av en trygg, lyssnande och förstående vuxen.

I somekanalerna samlas allt möjligt tidsfördriv från livekonserter till handarbetstips och konststunder. I Äventyrsparkens kanaler erbjuds aktivitetstips för de yngsta i familjen.

Impivaara simhall bjuder på träning i olika former på sin Facebook-livesändning. Bild: Eeva Haapanen

Träningstimmar på distans

Det är viktigt att upprätthålla sin kondition och att röra på sig även i exceptionella situationer. Liikkelle netissä-sidan är fylld med många olika gymnastikvideor för olika åldersgrupper att göra hemma. På sidan finns också tips på friluftsaktiviteter i den närliggande naturen och en länk till mångsidiga liveträningar, som du kan ta del av via Impivaara simhalls Facebook-sida.