På grund av den stora efterfrågan lönar det sig att vara försiktig med att reservera material som finns på hyllan. När biblioteken öppnar igen, får du materialet snabbare om du hämtar det själv från hyllan. Vi har varit tvungna att helt förhindra reservationer till en del material. Det går fortfarande att reservera material som är i beställningsskedet, eller material där alla exemplar är utlånade.

Biblioteken har fått flera tusen reserveringar för material på hyllan under stängningstiden. Reserveringar som har kommit hittills har samlats på bibliotek, men när stängningen förlängs kommer vi inte längre att kunna hantera reserveringsflödet. Dessutom har inte alla bibliotek personal på plats längre, och utrymmet räcker inte till för att lagra reserveringar.

Det går fortfarande att reservera material som är i beställningsskedet, eller material där alla exemplar är utlånade. När du reserverar, kan du i Vaski-nätbiblioteket se, om materialet är i förvärv eller utlånat, och om det går att reservera.

När biblioteken öppnar igen, kommer det att ta flera veckor att behandla och transportera allt reserverat material, och de är inte genast redo för avhämtning. Istället för att reservera lönar det sig att själv gå till hyllan där det önskade materialet finns. Kom ihåg att avboka reserveringar som du inte längre behöver. Vi hoppas att våra kunder har överseende med det här ärendet.

Dra nytta av egna favoritlistor

Visste du att du i nätbiblioteket kan spara böcker i dina favoritlistor och återvända till dem senare? Med hjälp av favoritlistor kan du enkelt spara material som inte kan reserveras just nu. Mer information om hur du använder favoritlistor finns här.