Tisdagsverkstadstemat den här veckan är ansiktsmasker. Valborg är ju på kommande. Masker är skojiga i rollekar eller kanske rentav som väggdekoration. Modellerna passar väl för Kurala Bybacke; lantgårdens husdjur eller mer traditionell ögon- eller hel ansiktsmask.

Invalid Scald ID.

Kopiera ditt val från mönsterarket med hjälp smör- eller bakplåtspapper. Gör ändringar om du vill. Välj en rätt stark kartong som bas, så håller masken längre. Det lönar sig att förstärka hålen för knytbanden. Vill du ha en snygg och hållbar mask kan du klä hela baksidan med tyg.

Nu är det dags för dekorering! Det finns massor av möjligheter – täckt av enfärgat eller mönstrat papper, färglagd, målad, eller klädd med små rivna pappersbitar eller klippta tygbitar. Du kan välja vilket papper som helst, bland annat med tidningsbilder blir ytan kul. När du täcker masken med små bitar, börja från kanterna och jobba inåt. Nosen täcks sist. Och de små detaljerna är pricken på i. Som lim fungerar limstift och hobbylim bra.

Och det är ju inget som hindrar att kisse är prickig och hunden lila. Använd modigt färger och olika ytstrukturer på materialet. Testa en spetsvariant med kakpapper. Med vikningar får du en tredimensionell effekt.

Blir ditt val en katt, hund, lamm, gris, kossa, häst eller en ängsfjäril.

Trevligt vår- och valborgspyssel!

Invalid Scald ID.