Coronavirussituationen fortsätter att hålla evenemangsbranschen på tårna och kommer även att påverka Åbos offentliga evenemang under hösten. I detta nyhetsmeddelande har vi samlat de evenemang som antingen är inhiberade eller vars organisering har påverkats på grund av coronaviruset.

I september är det tillåtet att organisera även stora publikevenemang, förutsatt att man i organiseringen följer de anvisningar Institutet för hälsa och välfärd samt Undervisnings- och kulturministeriet har gett.

I anvisningarna uppmanas alla att beakta god hand- och hosthygien, undvika överflödiga kontakter samt att hålla 1–2 meters säkert avstånd. Organisatörer bör effektivera städning samt erbjuda besökare möjligheten att tvätta sina händer. Utgångspunkten är att inte delta, ifall man är sjuk. Besökare i riskgrupper rekommenderas att inte delta.

Nedan finns en lista på evenemang i Åbo vars datum eller arrangemang har ändrats eller som har inhiberats. (Läget 12.10)

September

Fight Back Run 5.9

Live evenemanget är inhiberat, men Pekka Hyysalo löper åstrandens rutt, längs med vilken utlovas överraskningar. Evenemanget streamas, och alla är välkomna att delta på distans. Understödsbiljetter, á 5 €, går att köpa på adressen www.fightback.fi/verkkokauppa. Nästa Fight Back Run organiseras 4.9.2021.

232 dagar till vappen

Piknikevenemanget för studeranden 10.9 inhiberas.

Mässcentrums egna evenemang är inhiberade

Åbo Mässcentrum flyttar fram alla egna evenemang. Evenemang som faller bort i september är: Kvinnor som kan -mässan, Må bra -mässan, Åbo Konst- och antikmässa, Stug och hav -mässan samt Båtexpo och Golfit -mässan. Evenemangens nya datum ser du på: www.turunmessukeskus.fi

Oktober

Åbo Bokmässa samt andra mässevenemang

Den 30 år gamla traditionen bryts när alla bokvänners favoritevenemang flyttar framåt till ett senare datum, på grund av den aktuella samhällssituationen. Likaledes inhiberas Mat- och vinmässan, som normalt sker i samband med Bokmässan. Bokmässan samt Mat- och vinmässans nya datum är 1.-3.10.2021.

Även Spara och investera -mässan inhiberas i oktober.

Strömmingsmarknaden 2020

Föreningen som organiserar fiskmarknaden har konstaterat, att då både marknadsbesökarnas som försäljarnas säkerhet, är svår att garantera på den traditionella marknadsplatsen vid åstranden, har föreningens styrelse beslutat att inhibera marknaden. Nästa strömmingsmarknad vid Aura å planeras till våren 2021.

November

Till höstens andra mässevenemang som inhiberas hör även RekryExpo, som organiseras nästa gång på våren 2021.

Också den årliga Land i sikte -festivalen  har inhiberats. Festivalen ordnas nästa gången 19.-21.11.2021.

December

Uuden Muotoilun Joulumarket 2020

Hela Turku Design Festival som var planerat till december har inhiberats och därmed inhiberas också den populära designjulmarknaden Uuden Muotoilun Joulumarket.

Listan uppdateras i mån av möjlighet, men den senaste informationen rekommenderas att kontrollera på organisatörernas egna sidor.

Andra evenemang i Åboregionens evenemangskalender: www.turkukalenteri.fi/sv