Maskerna delas ut kostnadsfritt i samservicekontoret Monitori i Skanssi från och med den 13 oktober.

Mer information: 

Maskutdelningen startar den 13 oktober kl. 12 i Samservicekontoret Monitori. Två stycken tygmasker delas ut till alla som behöver. Monitori i Skanssi ligger i köpcentrets andra plan mittemot sportaffären Intersport intill ingången från östra parkeringshallen Itäparkki. Munskydden sys vid Åbo stads servicecentral för sysselsättning. Med masken följer en bruksanvisning.

Mindre bemedlade stadsbor har nåtts med hjälp av organisationer och församlingar samt i samband med utdelning av matkassar

Utdelningen av munskydd till mindre bemedlade inleddes i Åbo den 18 augusti. Under cirka en månad har organisationer, diakonin, församlingar och instanser som har hand om mathjälp delat ut över 33 000 munskydd. Utöver matutdelningsplatserna har utdelningen skett inom 18 organisationer, församlingarnas aktiviteter, verksamhetsställen med låg tröskel, moskéer och stadens egna tjänster.

- Utdelningen av munskydd har utvidgats till allt fler platser, för att man ska lyckas nå ut till så många personer i målgruppen som möjligt. Munskyddsutdelningen har även riktats till studerande i samarbete med diakonicentralen och regionens läroanstalter. Med den allmänna munskyddsutdelningen som nu kör igång strävar vi efter att nå ut till allt fler som är i behov av munskydd, berättar planeraren Jenni Tähkävuori.

Munskydd delas ut kostnadsfritt i enlighet med rekommendationer från THL samt social- och hälsovårdsministeriet till över 15 år gamla mindre bemedlade kommuninvånare för användning i kollektivtrafiken och för besök inom offentliga tjänster. Syftet är att hjälpa personer vars livssituation inte tillåter köpande av munskydd. Kommuninvånare bör i regel själva skaffa de munskydd man behöver.

Nyckelord: