För tjugosex år sedan hade en ny litterär svenskspråkig programhelhet premiär i Åbo. Dåvarande kultursekreteraren Christel Holmström tog initiativet till en varje höst återkommande serie med fyra kvällar av författarträffar, genast från starten blev serien omtyckt av både publik och tillresta gäster och fick snabbt ett gott renommé också bland författare i Sverige.

En nyhet i höst är att författarserien hålls både i Åbo Svenska Teaterns caféscen Tiljan och också via nätet.  Distansmöjligheten ger chansen att delta i kvällarna även om man inte kan komma på plats. Parallellt med nätströmmandet erbjuder vi för en begränsad mängd publik möjligheten att samlas i cafét och njuta av de litterära kvällarna där.

Av höstens gäster deltar de långväga författarna på distans och visas både på nätet och på en duk i cafét. Adrian Perera, Michaela von Kügelgen och Peter Sandström kommer att närvara på scenen i ÅST.

Aktuella författargäster hösten 2020 är:

13.10  
Adrian Perera, Åbo
Johanna Boholm, Åland

21.10    
Marit Kapla, Sverige

24.11 
Michaela von Kügelgen, Helsingfors
Peter Sandström, Åbo

3.12 
Anna Järvinen + duomusiker, Stockholm

Samtliga programkvällar inleds kl. 18.30, Café Tiljan öppnar kl. 18.00. Förhandsanmälan tas emot i biljettförsäljningen, tfn. 02 277 7377 eller via biljetter@abosvenskateater.fi.  Strömning sker i Facebook-live via adressen facebook.com/kulturiabo/.

Författarserien arrangeras i samarbete med Åbo fritidssektor, Åbo stadsbibliotek, Åbolands litteraturförening, Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi, Kansallinen Kirjakauppa samt Åbo Svenska Teater.