Biblioteket har i år fått mycket nytt material att läsa och lyssna på i sina e-boktjänster. Har du redan besökt urvalet?

Biblioteket har två e-bokstjänster, som kan användas med bibliotekskortet och PIN-koden. Ellibs-tjänsten innehåller skönlitteratur och fakta mest på finska, medan OverDrive huvudsakligen har engelskspråkiga verk.

Båda innehåller böcker och ljudböcker för vuxna, ungdomar och barn. Ebiblioteket är en webbsida som låter dig bläddra i samlingar från både Ellibs och OverDrive. När Vaski-biblioteket är markerat i det övre högra hörnet, ser du e-böcker och e-ljudböcker på alla språk, och du kan låna eller beställa en bok med ett klick. Ebibliotekets websida har nyligen förnyats och är nu ännu lättare att använda!

Kolla in eBiblioteket

Ljudböcker från klassiker till nyheter

Fler ljudböcker finns i Naxos Spoken Word. Tjänsten innehåller främst böcker på engelska, franska och tyska. Du kan lyssna på äldre klassiker men också mycket nyare fack-och skönlitteratur!

Om du använder tjänsten på din mobil, lönar det sig att ladda ner NSWL-appen från appbutiken på din mobil. Med den kan du ladda ner ljudböcker för att lyssna på dem offline. Instruktioner finns här.

Du kan hämta glädje till de mörka höstkvällarna även i Naxos musiktjänster, vars utseende också nyligen förnyats. Vaski-biblioteken har Naxos Music Library -tjänsten, som främst innehåller konstmusik, Naxos Jazz Music Library, som är specialiserat på jazz, och Naxos World Music Library, som innehåller världsmusik. Utbudet av tjänster är brett och rikligt, men de är lätta att använda! Naxos Music Library erbjuder ensamt ett brett utbud av klassisk musik och konstmusik, samt t.ex. naturljud.

Tjänsterna kan också användas på en mobil genom appen, men observera att användningen av appen kräver att ett separat användarkonto skapas för varje tjänst. Detta är dock en snabb och enkel operation som bara behöver göras en gång. Apparna (kallas NML, NML Jazz och NML World) finns i mobilens appbutik.

Detaljerade bruksanvisningar för tjänsten och apparna

 

Nyckelord: